Diplomatik pasaport ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Diplomatik pasaport ne işe yarar?
  2. Diplomatik pasaport hangi ülkelere vizesiz?
  3. Diplomatik pasaport kaç yıllık?
  4. Siyah pasaport nerelere gidebilir?
  5. Kırmızı pasaport ne anlama geliyor?
  6. Diplomat pasaportu hangi renk?
  7. Yeşil pasaport ne zaman sona erer?
  8. Pasaport kaç yıllık olur?
  9. Green Card için hangi pasaport?
  10. Kırmızı pasaport kaç günde çıkar?
  11. Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2020?
  12. Bordo pasaport kaç ülkeye vizesiz?

Diplomatik pasaport ne işe yarar?

Diplomatik pasaport, yurt dışında kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilmiş devlet görevlilerine ve ailelerine verilmektedir. Siyah renklidir, 28 sayfaya sahiptir ve hiçbir harca tabi değildir.

Diplomatik pasaport hangi ülkelere vizesiz?

Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Arnavutluk, Belçika, Bosna Hersek, Belarus, Bulgaristan, Estonya, Fransa, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Hollanda, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Hırvatistan, Kosova, İzlanda, Karadağ, Litvanya, Letonya, KKTC, Moldova, Malta, Makedonya, Monako, Macaristan, Norveç, Slovenya, ...

Diplomatik pasaport kaç yıllık?

Diplomatik pasaportlar, muvakkat görev veya seyahat için gidenlere görevlerinin veya seyahatlerinin mahiyetine göre, bir seyahate mahsus olmak üzere veya azami iki sene için, daimi görevle gidenlere de Dışişleri Bakanlığınca tespit edilecek sürede geçerli olmak üzere verilir.

Siyah pasaport nerelere gidebilir?

4. Siyah Pasaport Kimlere Verilir? (Diplomatik Pasaport) Siyah pasaportlar, TBMM meclis üyeleri, bakanlar, orgeneraller, valiler ve büyükşehir belediye başkanları gibi devletin en üst seviyesinde görev yapan kişilere, sadece görevde bulundukları süre boyunca verilen pasaporttur.

Kırmızı pasaport ne anlama geliyor?

Pembe pasaport ya da kırmızı pasaport da denilen geçici pasaport, yurt dışında bulunan Türk vatandaşların pasaportlarını kaybetmeleri veya pasaport sürelerinin dolması gibi durumlarda bulundukları ülkedeki Türkiye Konsolosluklarından veya Elçiliklerden alabilecekleri pasaport türüdür.

Diplomat pasaportu hangi renk?

SİYAH PASAPORT Resmi adı Diplomatik pasaport. Türkiye Cumhuriyeti'nde üst düzey görev yapan kişilere verilen türdür.

Yeşil pasaport ne zaman sona erer?

Yeşil pasaport, bordo pasaporttan farklı olarak en fazla 5 yıl geçerlilik süresine ve daha fazla dolaşım gücüne sahip olan bir pasaport türüdür.

Pasaport kaç yıllık olur?

2. Pasaport Harç Bedeli. Ödenmesi gereken bir diğer miktar da pasaport harç bedeli. Pasaportların geçerlilik süresi en az 1 yıl, en fazla 10 yıl olabiliyor ve pasaportunuzun geçerlilik süresine göre de ödemeniz gereken miktar belirleniyor.

Green Card için hangi pasaport?

Green Card başvurusu için asıl başvuran kişinin pasaportunun olması gerekmektedir. Başvuru zamanı süresi devam eden pasaport yeterlidir. Kazanmanız durumunda yeni pasaport alabilirsiniz. Başvuran kişinin eş ve çocukları için pasaport şartı yoktur.

Kırmızı pasaport kaç günde çıkar?

Pasaport çıkma süresi, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yurt içinde süre 5 – 7 gün arasında değişirken, yurt dışında 7 – 10 gün içinde başvurular onaylanıp pasaportlar PTT aracılığıyla adreslere postalanıyor.

Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2020?

Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.

Bordo pasaport kaç ülkeye vizesiz?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler.