Verem hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Verem hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
  2. Verem hastalığı ne kadar sürdü?
  3. Verem hastalığı genetik midir?
  4. Verem hastalığı hangi yılda çıktı?
  5. Verem Kalitsal mi?
  6. Verem neden tekrarlar?
  7. Tüberküloz kronik bir hastalık mıdır?

Verem hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

Tüberküloz (Verem) Hastalığı Nedir? Verem; Mycobacterium tuberculosis denilen basille oluşan, tedavi edilmezse ölümle de sonlanabilen, hava yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Verem mikrobu, güneş görmeyen ortamlarda havada uzun süre canlı kalabilir.

Verem hastalığı ne kadar sürdü?

Uygun ve düzenli tedavi ile bulaştırıcılık 2-3 haftada sona erer. Bu sebeple hasta izole edilmeli ve tedavisine hemen başlanılmalıdır. Aktif ancak tedavi edilmemiş tüberkülozu olan bir kişi yılda 10-15 insana hastalık bulaştırabilir.

Verem hastalığı genetik midir?

Soru: Tüberküloz aileden geçer mi? Yanıt: Tüberküloz aileden genetik (ırsi) olarak geçmez. Evde bir veremli varsa, aynı ortamda uzun süre bulunmakla hastalık bulaşabilir.

Verem hastalığı hangi yılda çıktı?

Verem hastalığının etkeni olan tüberküloz basilini ilk kez Robert KOCH 1882 yılında bulmuştur. Hastalık etkeni bilinmesine rağmen verem mikrobunu öldüren ilk ilaç olan Streptomisin bundan 63 yıl sonra, yani 1944 yılında bulunarak tedavide kullanılmaya başlanmıştır.

Verem Kalitsal mi?

Verem kalıtsal değil bulaşıcı bir hastalık.

Verem neden tekrarlar?

Bazen ilaca dirençli tüberküloz enfeksiyonları ortaya çıkabilmektedir. Yanlış ya da eksik ilaçlarla ve yetersiz sürede tedavi gören kişi tam iyileşemez ve mikrop tekrar etkinleşir, böylelikle hastalık ilaçlara dirençli hale gelmektedir. Dirençli hale gelen mikroplar başkalarına bulaşarak bu hastalığı yaymaktadırlar.

Tüberküloz kronik bir hastalık mıdır?

Üç hafta veya daha uzun süre devam eden öksürük, öksürükle kan veya balgam çıkarma, göğüs ağrısı, halsizlik veya yorgunluk, kilo kaybı, iştahsızlık, ateş, titreme, gece terlemeleri görülür. Tüberküloz genellikle sessiz bir başlangıç ve kronik bir seyir gösterir.