Rahim filmi neden çekilir?

İçindekiler:

  1. Rahim filmi neden çekilir?
  2. Rahim filmi sonucu hemen çıkar mı?
  3. Rahim filmi ne kadar sürer?
  4. Rahim filmi adetten kaç gün sonra çekilir?
  5. Rahim filmi kanalları açar mı?
  6. Rahim filmi sonucu ne zaman çıkar?
  7. HSG den sonra ağrı olur mu?
  8. Rahim filminden sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Rahim filmi neden çekilir?

HSG; kısırlık, düşük, kapalı kanal, kanser gibi rahimde oluşabilecek tüm sağlık sorunlarını tespit etmek için kullanılır. Rahim tüpleri kapalı bir kadının, gebe kalma ihtimali azdır. Bu nedenle; hamilelik için olumsuzluk yaratan bir durumu önceden tespit etmek için rahim filmi çekilir.

Rahim filmi sonucu hemen çıkar mı?

Genellikle rahim röntgeni (hsg) sonuçları, işlem bittikten sonra 10 ila 20 dakika sonrasında çıkar. Bu sonuçlar, diğer röntgen filmlerinde olduğu gibi siyah röntgen kağıtlarına basılmaktadır.

Rahim filmi ne kadar sürer?

Bu katater vasıtası ile sıvı rahim içine verilir. İlacın rahim ve tüplerden geçişi skopi altında gözlenir ve filmleri çekilir. Daha sonra yerleştirilen cihazlar sırası ile geri alınır ve işlem sonlandırılır. Tüm işlem 5-10 dakika kadar sürer.

Rahim filmi adetten kaç gün sonra çekilir?

Adetin ilk yarısında yani kanamanız başladıktan sonraki 1-14 gün arasında çekilir. Bu dönemde hamile olamayacağınız için test güvenliği açısından önemlidir. Ayrıca bu dönemde rahim içindeki dokular ince olduğu için film daha kaliteli olur. Rahim filmi sırasında rahim ve tüplerin görünmesini sağlayan bir sıvı verilir.

Rahim filmi kanalları açar mı?

Pıhtı tıkacı, sümüksü tıkaç veya küçük yapışıklıklar nedeniyle tıkalı olan tüpler HSG çekimi sırasında verilen sıvının basıncıyla açılabilir. Rutin işlem sırasında açılmayan ancak yine de açılma olasılığının bulunduğunu düşündüğümüz bazı tüplere selektif salpingografi denen tüp açma işlemini uyguluyoruz.

Rahim filmi sonucu ne zaman çıkar?

Adet kanamasını takip eden birkaç gün, henüz yumurtlama meydana gelmediği için pratik olarak gebeliğin olamayacağı ideal rahim filmi çekimi günleridir. Eğer adet kanamasından sonra hiç cinsel ilişkiye girilmediyse sınırlama olmaksızın herhangi bir gün rahim filmi çekilebilir.

HSG den sonra ağrı olur mu?

HSG çekimi sonrasında hafif kanama ve damla halinde lekelenme olması normal görülmektedir. Kanama birkaç gün devam eder ve sonlanır. Ancak kanamanın kesilmemesi durumunda hasta mutlaka doktoruna baş vurmalıdır. İşlemden sonra hastada hafif veya orta şiddetle karın ve kasık ağrısı görülebilmektedir.

Rahim filminden sonra nelere dikkat etmeliyiz?

HSG çekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;
  • İlk birkaç gün cinsel ilişkiye girilmemelidir. ...
  • HSG çekimi sonrasında hafif kanama ve damla halinde lekelenme olması normal görülmektedir. ...
  • İşlemden sonra hastada hafif veya orta şiddetle karın ve kasık ağrısı görülebilmektedir.
Daha fazla öğe...