Yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
  2. Mercimek çorbasına zeytinyağı konur mu?
  3. Mercimek Corbasinin Koyulasmasi icin ne yapmali?
  4. Çorbanın koyulaşması için ne yapılır?

Yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

1,5 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Mercimek çorbasına zeytinyağı konur mu?

Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı iri küpler halinde doğruyoruz ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. ... Sosu çorbaya ekledikten sonra tuzu da ekleyip 2-3 dakika kaynattıktan sonra çorbamız hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Mercimek Corbasinin Koyulasmasi icin ne yapmali?

Bir diğer yöntem ise unla yağı kavurarak çorbanın kıvamını yoğunlaştırmak. Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır.

Çorbanın koyulaşması için ne yapılır?

Çorbayı koyulaştıracak ​bir kaşık nişastayı az suda ezerek yavaş kaynamakta olan çorbaya karıştırarak nişastayı döktüğünüz zaman koyulaştığını görebilirsiniz. Son olarak da hızlı bir çözüm isterseniz de evde bayatlamış ekmeğiniz varsa onu ilave ederek çorbanızı koyulaştırabilirsiniz.