Açmış olduğum davayı nasıl takip ederim?

İçindekiler:

  1. Açmış olduğum davayı nasıl takip ederim?
  2. Dava dosyası nasıl takip edilir?
  3. Dava açıldıktan sonra mahkeme ne zaman olur?
  4. E devlet mahkeme sonucu nasıl öğrenilir?
  5. Duruşma günü ne zaman belli olur?
  6. Mahkeme ne kadar sürer?

Açmış olduğum davayı nasıl takip ederim?

Bu noktada www.yargitaycb.gov.tr adresini kullanabilir ve tebliğname numarası, esas numarası, karar numarası ya da T.C. kimlik numaranız üzerinden dava dosyası sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dava dosyası nasıl takip edilir?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

Dava açıldıktan sonra mahkeme ne zaman olur?

Savcı, eğer kuvvetli deliller varsa suçun işlendiğine dair kesin kanıya ulaşabilir. Bu durumda iddianame düzenler ve mahkemeye sunar. Mahkeme de 15 iş günü içinde iddianameyi kabul ederse, dava açılmış olur.

E devlet mahkeme sonucu nasıl öğrenilir?

Bunun için https://vatandas.uyap.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Mahkemeler ve davalar ile ilgili gerekli dosyaların incelemeleri bu şekilde yapılabilmektedir. Önceden sadece UYAP üzerinden mahkeme kararı sonucu sorgulaması yapılabiliyorken günümüzde UYAP ile e-devlet sistemi bir iş birliği içerisindedir.

Duruşma günü ne zaman belli olur?

Boşanma davasının ilk duruşması olan Ön İnceleme duruşması 6 ay içerisinde belli olur ve verilir.

Mahkeme ne kadar sürer?

Asliye Ceza Mahkemesi Ne Kadar Sürer? Asliye ceza mahkemelerinin ortalama görülme süresi 289 gündür. 2020 yılında açılan bir ceza davasının ortalama 1 yıl süreceği söylenebilir. Halk arasında kamu davası olarak da bilinen ceza yargılamalarının soruşturma dahil 2 yıl sürmesi mümkündür.