YDS kaç yıl geçerli ÖSYM?

İçindekiler:

  1. YDS kaç yıl geçerli ÖSYM?
  2. Yüksek Lisans için YDS kaç yıl geçerli?
  3. YDS 2 başvurusu ne zaman?
  4. Yüksek Lisans için YDS hangi dilden?
  5. Yüksek Lisans için YDS geçerli mi?

YDS kaç yıl geçerli ÖSYM?

YDS / e-YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak OSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi verilmiştir. Dolayısıyla başvuru yapılacak kurumun kabul ettiği geçerlilik süresi ayrıca öğrenilmelidir.

Yüksek Lisans için YDS kaç yıl geçerli?

YDS / E-YDS sınavlarının geçerlilik süresi ne kadardır? Sınav tarihinden itibaren 5 yıldır.

YDS 2 başvurusu ne zaman?

Sınava başvurular, 20 – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Yüksek Lisans için YDS hangi dilden?

Yüksek lisans için hangi dil yeterlik sınavları kabul ediliyor? Yüksek lisans programlarında İngilizce için YDS/E-YDS, YÖKDİL veya TOEFL kabul edilmektedir. IELTS kabul edilmemektedir. Arapça yeterlilik için YDS ve YÖKDİL, Türkçe yeterlilik için ise TÖMER sınavları kabul edilmektedir.

Yüksek Lisans için YDS geçerli mi?

Yüksek lisans başvurularında; -Türkçe yüksek lisans programlarına başvuracak adayların YDS' den en az 50 ya da ÖSYM tarafından YDS' ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 50 ye denk gelen bir puan almış olmaları gerekir.