Will Ne için?

İçindekiler:

  1. Will Ne için?
  2. Will hangi ek?
  3. Ingilizcede Will nedir nerelerde kullanılır?
  4. Will WONT nerede kullanılır?
  5. Must Have nerede kullanılır?

Will Ne için?

'Will' İngilizcede Future Tense konusundan aşina olduğunuz bir kelime ve gelecek zaman belirtmek amacıyla kullanılan yardımcı bir fiil. Genel olarak -ecek, -acak anlamına geliyor.

Will hangi ek?

Will, Simple Future Tense de kullanılan ve geleceği ifade eden temel kavramlardandır. Gelecekte yapmayı planladığınız tüm konuları, Simple Future Tense ile anlatabilirsiniz. Bu tense, iki temel ek kullanılarak ifade edilir. Bunların ilki ''will'', ikincisi ise ''be going to'' dur.

Ingilizcede Will nedir nerelerde kullanılır?

Aslında her ikisi de gelecek zaman için kullanılır, fakat iki zaman arasında belirgin farklar vardır. Kısaca, going to önceden kararlaştırılmış veya olmasına kesin gözüyle bakılan işler için kullanılır. Will ise konuşma anında, o anda karar verilen işleri anlatmada kullanılır.

Will WONT nerede kullanılır?

Will yardımcı fiili, olumsuz cümlelerde will not olarak kullanılır. Bu yapı ”won't” olarak kısaltılır. Will yapısı tamamen değişir ve won't yapısında dönüşür. ''Özne + won't + fiilin yalın hali'' formülü ile kullanılır.

Must Have nerede kullanılır?

Acil olarak yapılması gereken durumları içeren cümlelerde must ifadesi kullanılırken; have to yardımcı fiili daha genel geçer zorunluluklardan bahsederken kullanılır.