Apartmanda Hangi işyerleri açılabilir?

İçindekiler:

  1. Apartmanda Hangi işyerleri açılabilir?
  2. Apartmanda Hangi işyerleri açılmaz?
  3. Apartmanda işyeri açılır mı?
  4. Dukkan açmak için binadan izin alınır mı?
  5. Site içinde işyeri olur mu?
  6. Mesken olan bir yerde hangisi açılabilir?
  7. Dükkan önü kullanımı kime aittir?
  8. Mesken olan dairenin işyerine nasıl çevrilir?
  9. Dükkan önü kime ait?
  10. Dükkan mesken midir?
  11. Tapuda işyeri ne demek?
  12. Mesken büro olarak kullanılabilir mi?
  13. Apartmanda home ofis olur mu?
  14. Dükkan sahipleri kat maliki sayılır mi?
  15. Dükkan önünü kapatmak suç mu?
  16. Mesken işyerine çevrilir mi?
  17. Daire dükkana çevrilir mi?

Apartmanda Hangi işyerleri açılabilir?

Apartmanda hangi işyerleri açılabilir Haberi Buna göre, apartmanda mesken olan alanda lokanta, pastahane, süthane gibi gıda vebeslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabiliyor.

Apartmanda Hangi işyerleri açılmaz?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüz oluyor.

Apartmanda işyeri açılır mı?

Gerekli şartların yerine getirilmesi halinde apartman dairesinin işyeri olarak kullanılmasına izin verilmektedir. Bu konudaki kurallar Kat Mülkiyeti Kanununa göre belirlenmektedir. ... Bu nedenle bir apartmanda ya da sitede işyeri açmak isteyen kişilerin mutlaka tüm kat maliklerinden muvafakatname alması gerekmektedir.

Dukkan açmak için binadan izin alınır mı?

apartmanda işyeri açmak için muvafakatname Haberi Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor.

Site içinde işyeri olur mu?

Bir müstakil site içerisinde veya bir apartmanda dairenin işyeri olarak kullanılmasına ilişkin esaslar Kat Mülkiyeti Kanununda belirtiliyor. Kanunun 24. maddesine göre, yönetim planına göre daire gözüken bir yerin iş yeri olarak kullanılması bazı istisnalar haricinde mümkün olmuyor.

Mesken olan bir yerde hangisi açılabilir?

Ana gayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi ...

Dükkan önü kullanımı kime aittir?

Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.

Mesken olan dairenin işyerine nasıl çevrilir?

tapuda mesken nasıl işyerine çevrilir Haberi Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince evin işyerine dönüşmesi için öncelikle belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin vermesi gerekiyor. Evin işyeri olması için izin verilmesi halinde proje tadilatı yapılabiliyor.

Dükkan önü kime ait?

Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.

Dükkan mesken midir?

Gayrimenkul tapu sorunları arasında tapuda dükkan olarak kayıtlı bir taşınmazın mesken olarak kullanılması da yer alıyor. ... Dükkan tapulu taşınmazı mesken olarak kullanmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaratabiliyor. Örneğin, taşınmaz sahibi bu gayrimenkulü kredi ile satamıyor.

Tapuda işyeri ne demek?

Peki, işyeri tapusu nedir? İşyeri tapusu, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bağımsız bölümlerin mülkiyet hakkını gösteren tapular oluyor. Bağımsız bölümün tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Maliklerin isimleri ve hisse oranları da bu tapuda gösteriliyor.

Mesken büro olarak kullanılabilir mi?

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, Madde 24: … ... Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir. Kısacası, mesken olarak gözüken gayrimenkuller sadece mesken olarak kullanılabilir, işyeri olarak kullanılamaz.

Apartmanda home ofis olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor.

Dükkan sahipleri kat maliki sayılır mi?

Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor. ... Buna göre dükkan sahipleri de kat maliki olup; ev sahipleri ile aynı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Dükkan sahipleri de apartman adına alınacak kararlarda söz sahibi oluyor....

Dükkan önünü kapatmak suç mu?

Antalya Barosu Avukatlarından Av. Muhammed Sincar hemen hemen her sokak ve caddede bina ve dükkan önlerindeki yol kenarlarının bina sakinleri ve özellikle dükkan işletmecileri tarafından zincir, duba ve beton gibi engellerle kapatılmasının suç olduğunu ifade etti.

Mesken işyerine çevrilir mi?

Yasa hükmü gereği tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen apartman dairesinin işyeri haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkündür. ...

Daire dükkana çevrilir mi?

Mesken olarak kullanılan bir konutun işyerine dönüştürülmesi öncelikle belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin vermesine bağlıdır. Eğer izin veriyor ise proje tadilatı işlemini başlatılabilir.