Çok kuru saçlara ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Çok kuru saçlara ne yapılmalı?
  2. Kuru saç dökülür mu?
  3. Yıkanmayan saç dökülür mü?
  4. Saçın kuru olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  5. Saçın nemi nasıl sağlanır?

Çok kuru saçlara ne yapılmalı?

Saçlarınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk veya ılık su kullanın. Soğuk su, nem kaybını azaltır. Kırık uçları önlemek için saçlarınızı düzenli olarak kestirin. Badem, argan, avokado gibi yumuşatıcı yağlar içeren nemlendirici özellikli şampuan ve saç kremi kullanın.

Kuru saç dökülür mu?

Kuru saç derisi kepek şeklinde soyulur ve omuzlara dökülür. Bu durumlar saçınıza zarar verebilir: Aşırı yıkamak ya da sert bir şampuan kullanmak saçlarınızdaki doğal yağın gitmesine neden olur.

Yıkanmayan saç dökülür mü?

Sık yıkamak saçlı derinin koruyucu lipid tabakasını bozarak saç derisinin kurumasına, saçın nemini kaybederek kırılmaya yatkın hale gelmesine ve saç dökülmesine neden olabiliyor. Ancak saçı uzun süre yıkamamak da sanılanın aksine hiç sağlıklı değil.

Saçın kuru olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kuru Saçlar Kuru saç, solgun ve cansız görünür; kırılmaya daha çok meyillidir. Kırılmadan önce, kendi uzunluğunun %15'i kadar esneyebilir. Sağlıklı bir saç ise, bu rakamın iki katı kadar esneyebilir; ıslakken saç daha da esnektir. Kuru saçların sık karşılaşılan sebeplerinden biri saçın kuru kalmasıdır.

Saçın nemi nasıl sağlanır?

Peki, saçlara nem bakımı nasıl olmalıdır? Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.