Deep Web nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Deep Web nedir ne işe yarar?
  2. Deep Web Nedir kim kurmuştur?
  3. Deep Web tehlikeli mi?
  4. Tor Browser kullanmak suç mudur?

Deep Web nedir ne işe yarar?

Basit bir tanım ile deep web, yani derin internet, bizim kullandığımız yüzeysel internetin daha alt boyutlarıdır. Her internet kullanıcısının erişemediği sitelere ve bilgilere burada ulaşmak mümkündür. Adeta kuralların, kanunların ya da yasakların olmadığı sınırsız bir alan demek mümkün…

Deep Web Nedir kim kurmuştur?

Kurucusu olan Ross Ulbricht 2013 yılında yakalandı ve site kapatıldı. Ulbricht 7 ayrı suçtan yargılandı ve 2015 yılında müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Deep Web tehlikeli mi?

Benzetimler ile devam edecek olursak büyük arama motorları, yalnızca yüzeye yakın olan web sitelerini "yakalayabilen" balıkçı tekneleri olarak düşünülebilir. ... Birçok haber kaynağı, "Deep Web" ve "Dark Web" terimlerini dönüşümlü olarak kullansa da derin kısmın büyük bir bölümü tamamen yasal ve güvenlidir.

Tor Browser kullanmak suç mudur?

Yazılım açısından Tor ve diğer anonim tarayıcı kullanımı tam anlamıyla yasalara aykırı değildir. ... Kısıtlı erişim ve kullanıcı yasalarına sahip olan ülkelerdeki kullanıcıların Tor istemcileri ve sanal özel ağlar (VPN) kullanmadıkları takdirde herkese açık sitelere bile erişimi engellenmektedir.