Gökova hangi ilimizde?

İçindekiler:

  1. Gökova hangi ilimizde?
  2. Muğla Akkaya nereye bağlı?
  3. Gökova Körfezi doğal mı?
  4. Gökova Körfezi nasıl oluştu?
  5. Ege'de Akyaka nerede?
  6. Değirmenbükü koyu nerede?
  7. Gökova nedir?
  8. Akyaka hangi körfezde?
  9. Izmir Akyaka nerede?

Gökova hangi ilimizde?

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi; Muğla ili, Ula ve Marmaris ilçeleri ve bunlara bağlı 7 mahalleden oluşmaktadır. Akyaka, Gökova, Akçapınar, Gökçe, Çamlı, Karacaköy ve Çetibeli yerleşim alanlarını içine alır.

Muğla Akkaya nereye bağlı?

Akyaka, 1971 yılında muhtarlık, 1992 yılında belde ve 2012 yılında da Muğla'nın büyükşehir olmasıyla Ula'ya bağlı bir mahalle olmuştur. Türkiye'nin en güneybatı ucundaki Muğla ilinin sınırları içinde yer alan Akyaka, Gökova Körfezi'nin doğu ucundadır.

Gökova Körfezi doğal mı?

Gökova körfezi ÖÇK Bölgesi çoğunlukla el değmemiş deniz – kıyı habitatlarından oluşmaktadır. Gökova Körfezi Türkiye'de tanımlanan 305 Önemli Doğa Alanından biridir. Bunun yanı sıra bozulmamış kıyıları ve temiz denizinden ötürü, Gökova Körfezi hem yerli hem de yabancı turistler için cezbedicidir.

Gökova Körfezi nasıl oluştu?

Körfezin doğu ucunda alüvyal birikinti düzlüğü (Gökova) uzanır. Kuzey ve güneyinde alçak tepeler uzanır. Körfez tektonizma ile çökmüş Ege grabenlerinin en güneydeki örneğidir. Epirojenezle yükselen sular tarafından çöküntü alanı doldurulmuş, körfez oluşmuştur.

Ege'de Akyaka nerede?

Akyaka, Ege Bölgesi'nde yer alan Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Gökova Körfezi'nin doğu ucunda bulunan Akyaka, Marmaris ile Muğla'nın ortasındadır.

Değirmenbükü koyu nerede?

Muğla'daki Gökova'nın en büyük koyu olan Değirmenbükü,Marmaris'e 25 kilometre uzaklıktadır. El değmemiş bir güzelliğe sahip olan Değirmenbükü, tekne turları sırasında sürekli olarak ziyaret edilmektedir.

Gökova nedir?

Gökova Körfezi (Kerme Körfezi), Türkiye'nin güneybatısında, Bodrum Yarımadası ve Datça Yarımadası arasında uzanan Ege Denizi körfezi. Yaklaşık 100 km uzunluğunda dar bir körfezdir. Körfezin çıkışında İstanköy Adası yer alır. ... Körfezin doğu ucunda alüvyal birikinti düzlüğü (Gökova) uzanır.

Akyaka hangi körfezde?

Muğla-Marmaris yolunun 15. km'sinde başlayan Sakar Geçidi'nden ovaya doğru kıvrılarak inen 7 km'lik yolu ya giderken ya da dönerken günışığında geçmelisiniz. Gökova Körfezi'nin ve ovanın manzarası gerçekten baş döndürücü derecede muhteşemdir.

Izmir Akyaka nerede?

Akyaka beldesi, Muğla ilinin Ula ilçesine bağlıdır. Burası Gökova Körfezinin uç kısmında bulunur. Muğla Merkeze yaklaşık 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. Marmaris'e uzaklığı ise yaklaşık 30 km'dir.