Hamileyken ilacı kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Hamileyken ilacı kullanılır mı?
  2. Hamileyken Hangi ilaçlar içilebilir?
  3. Hamileyken hangi haplar içilmez?
  4. Gebelikte ilaç kullanımında en tehlikeli dönem gebeliğin kaçıncı Haftalarıdır?
  5. Hamileyken ilaç içilirse ne olur?
  6. Aspirin içmek düşüğe neden olur mu?

Hamileyken ilacı kullanılır mı?

Hamilelik döneminde doktor reçetesi ile kullanılan ilaçlar anneye ve karnında bulunan bebeğe hiçbir zarar vermez. Hamilelik döneminde çoğu anne adayının demir içerikli hapları kullanması özellikle tavsiye edilmektedir.

Hamileyken Hangi ilaçlar içilebilir?

Salisilatlar (aspirin) ve parasetamol (asetaminofen) hamilelerin en sık kullandıkları ilaçlardandır. Bunlardan parasetamol (asetaminofen diğer adıdır, minoset, parol) gebelikte kullanılabilecek en güvenli ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır.

Hamileyken hangi haplar içilmez?

Uzmanlar, gebelik süresince hekim bilgisi olmadan ilaç kullanımından kaçınılması, parasetamol içerikli ağrı kesicilerin alınması, sentetik östrojenden uzak durulması, yüksek doz vitamin A, lityum, warfarin, fenitoin ve valproik asit içerikli ilaçların kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Gebelikte ilaç kullanımında en tehlikeli dönem gebeliğin kaçıncı Haftalarıdır?

Bebeğin ilaçlar ve toksik maddeler açısından en hassas olduğu dönem gebelik oluştuktan sonraki 17-90 gün arasıdır. Bu dönem kabaca adet gecikmesinden sonra başlar ve 12. haftaya kadar devam eder. Bu dönem bebeğin organ taslaklarının oluştuğu dönemdir.

Hamileyken ilaç içilirse ne olur?

Genellikle gebeliğin ilk 3 ayında kullanılan ilaçlar bebeği etkileyerek özürlü doğmasına yol açabilir. Bu yüzden mecbur kalınmadıkça ve doktor önermedikçe gebeliğin ilk 3 ayı içerisinde hiç bir ilaç kullanılmamalıdır.

Aspirin içmek düşüğe neden olur mu?

Amerikalı bilim adamları, 1000 kadın üzerinde yapılan araştırmanın, hamileliklerinde iltihap önleyici hafif ağrı kesicilerle (NSAID nonsteroidal antiinflamatuvar) aspirin kullananların düşük yapma risklerinin, kullanmayanlara oranla yüzde 80 fazla olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.