Erzincan'ın neyi meşhur meyve?

İçindekiler:

  1. Erzincan'ın neyi meşhur meyve?
  2. Erzincanin neyi meşhur yiyecek?
  3. Erzincanda en çok ne yetişir?
  4. Sivasta en iyi ne yetişir?
  5. Kayseride hangi tarım ürünleri yetişir?

Erzincan'ın neyi meşhur meyve?

Erzincan Cevizi uç dallarda meyve verdiği gibi, yan dallarda da meyve oranı çok yüksektir. Eylül ayının ortalarına doğru hasat edilir.

Erzincanin neyi meşhur yiyecek?

Erzincan'a Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 25 Yerel Lezzet
  1. Yaprak Döner. Bu dönerin sırrı Erzincan'ın yaylalarında ve dağlarında doğal olarak beslenen hayvanların etinden ve kuyruk yağlarından yapılmasıdır.
  2. Etli Üzüm Yaprağı Sarma. ...
  3. 3. Babikko. ...
  4. Kelecoş ...
  5. 5. Evelik Dolması ...
  6. Boranı ...
  7. 7. Tatar Böreği. ...
  8. 8. Haşıl.
Daha fazla öğe...•BE

Erzincanda en çok ne yetişir?

Tarım ürünlerinin başında buğday, arpa, çavdar, fasulye, fiğ, patates, domates, havuç ve lahana gelmektedir. Erzincan'da üretilen meyveler ise kayısı, badem, dut, elma, zerdali, ceviz, üzüm şeklindedir.

Sivasta en iyi ne yetişir?

Sivas'ta tarımı yapılan sebzelerin başında, lahana, havuç, şalgam, patates ve soğan gelir. Yurdumuzun hemen her tarafında yetişebilen, yaz ve kış mevsimlerine ait sebzelerle, baharda kırlarda kendiliğinden yetişen bitkilerden yapılan yemekler sebze yemeklerini meydana getirirler.

Kayseride hangi tarım ürünleri yetişir?

Modern tarım tekniklerinin uygulandığı İlimizde, ağırlıklı olarak, buğday, arpa, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak, patates, baklagiller, yem bitkileri, elma, üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kayseri'de 2019 yılında üretim bakımından en fazla üretilen tarla ürünü 975.120 ton ile şekerpancarıdır.