Bina numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Bina numarası nedir?
  2. Bina UAVT kodu nedir?
  3. Bina kapı numarası nedir?
  4. Bina Numarası Nasıl Alınır?

Bina numarası nedir?

b) Binanın bulunduğu sokak üzerinde, bu binadan sonra gelen numara almış binalar bulunduğu takdirde, arsalara tahsis edilmiş olan numaralardan en küçüğü ile en büyüğü arasına "-" işareti konularak oluşan bileşik numara, bina numarası olarak verilir.

Bina UAVT kodu nedir?

UAVT Kodu Nedir? Türkiye sınırları içerisinde taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma bilgisidir. Oturduğunuz evin veya işyerinin bir kapı numarası bir de tekil UAVT kodu bulunmaktadır. Bu kod ile taşınmazlar tanınmaktadır.

Bina kapı numarası nedir?

Site içindeki binaların numaralanması Sitenin meydan, bulvar, cadde veya sokaklardan birine açılan tek bir giriş kapısının bulunması durumunda giriş kapısına, giriş kapısının bulunduğu bulvar, cadde veya sokak üzerindeki son bina veya arsaya verilmiş olan numarayı takip eden numara verilir.

Bina Numarası Nasıl Alınır?

Numarataj belgesi nerden nasıl alınır? Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır. Adres Yönetim Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile numarataj servisine başvurulur. Bu dilekçede binanın bulunduğu il, ilçe, mahalle belirtilir.