Adam Kayalar nasil gidilir?

İçindekiler:

  1. Adam Kayalar nasil gidilir?
  2. Mersin kaya adamlar nerede?
  3. Adam Kayalar hangi ilçede?
  4. Şeytan Deresi kanyonu nerede?
  5. Şeytan Deresi nereye bağlı?
  6. Şeytan Deresi hangi bölgede?
  7. Kızkalesi'nin adı niye Kızkalesi?
  8. Kızkalesi hikayesi nedir?
  9. Kızkalesi ismini nereden almıştır?
  10. Kızkalesi Neden Kızkalesi?
  11. Kızkalesi efsanesi nedir?

Adam Kayalar nasil gidilir?

Adamkayalar, Silifke-Erdemli (Antalya-Mersin) karayolu üzerinde Kızkalesi'ne yakın bir konumda bulunuyor. Kızkalesi'nden Erdemli'ye doğru ilerlerken Adamkayalar tabelasından kuzeye dönülüyor. Hüseyinler yolundan 7 km sonra sola ayrılan bir toprak yola giriliyor. Adamkayalar tabelasını görünce aracınızı park edin.

Mersin kaya adamlar nerede?

Adamkayalar Mersin şehrimize bağlı, Silifke – Erdemli arasında kalan Kızkalesi'ne daha yakın bir bölgedir. Kızkalesi'nden Erdemli'ye doğru yol alırken Uzuncaburç tabelasını göreceksiniz. Bu tabeladan girdiğinizde yaklaşık beş altı kilometre sonra Adamkayalar tabelasını görürsünüz.

Adam Kayalar hangi ilçede?

Milattan önce 3. yüzyıl ile milattan sonra 3. yüzyıl arasındaki dönemde yapıldığı tahmin edilen Adam Kayalar, Erdemli'nin Kızkalesi Mahallesi'ne yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Şeytan Deresi Vadisi'nde yer alıyor.

Şeytan Deresi kanyonu nerede?

Şeytan Deresi Kanyonu günümüzde Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi mahallesinde bulunmaktadır.

Şeytan Deresi nereye bağlı?

Şeytanderesi Mersin ilinde düzensiz rejimli küçük bir akarsudur. Şeytanderesi'nin kaynağı Toros Dağları üzerinde Uğuralanı mevkiinde tarihi Olba kenti dolaylarındadır. Bu bölgede akarsuyun yatağı yer yer kurumuştur.

Şeytan Deresi hangi bölgede?

Şeytanderesi Mersin ilinde düzensiz rejimli küçük bir akarsudur. Şeytanderesi'nin kaynağı Toros Dağları üzerinde Uğuralanı mevkiinde tarihi Olba kenti dolaylarındadır. Bu bölgede akarsuyun yatağı yer yer kurumuştur.

Kızkalesi'nin adı niye Kızkalesi?

Manzarası, geniş kumsalları ve temiz denizi ile ziyaretçilerin ilgisini çeken Kızkalesi Beldesinin eski adı Korykos'tur. Kızkalesi ismini ise denizde bulunan kalenin hikayesinden almıştır. ... Heradot'a göre bu şehir Kıbrıslı prens Korikos tarafından kurulmuştur. Bizans döneminde şehir en iyi günlerini yaşamıştır.

Kızkalesi hikayesi nedir?

Kızkalesi efsanesi “Vaktiyle bir kral varmış. Çok sevdiği tek kızının geleceğini öğrenmek için bir falcıya danışmış. Kızının yılan tarafından sokularak öleceğini öğrenince, prenses için bu kaleyi yaptırmış. Böylece onun can güvencesini sağladığını zanneden kral, bir gün kızına bir sepet üzüm göndermiş.

Kızkalesi ismini nereden almıştır?

Kızkalesi ismini ise denizde bulunan kalenin hikayesinden almıştır. Kızkalesi beldesi'nde görülmeye değer birçok arkeolojik kalıntı bulunmaktadır. Heradot'a göre bu şehir Kıbrıslı prens Korikos tarafından kurulmuştur. ... Korikos Kalesi, yarımadanın ucunda iki hisardan oluşuyordu.

Kızkalesi Neden Kızkalesi?

Kız Kalesi efsanesi Kızkalesi'nin farklı yerler için de anlatılan bir de efsanesi bulunmaktadır. “Vaktiyle bir kral varmış. Çok sevdiği tek kızının geleceğini öğrenmek için bir falcıya danışmış. Kızının yılan tarafından sokularak öleceğini öğrenince, prenses için bu kaleyi yaptırmış.

Kızkalesi efsanesi nedir?

Küçük bir ada üstünde olan Kızkalesi'nin halk arasında çok iyi bilinen güzel bir söylencesi vardı: Korykos'ta yaşayan krallardan biri, bir kız çocuğunun olması için, gece-gündüz tanrılara dua edermiş. Sonunda dileği yerine gelmiş, dillere destan çok güzel bir kızı olmuş. Kralın kızı büyüdükçe daha da güzelleşiyormuş.