Vekalet muayenesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Vekalet muayenesi ne demek?
  2. Jinekolojik muayene nasıl yapılır?
  3. Yumurtalık kisti muayenesi nasıl yapılır?
  4. Anestezi ile vajinal muayene olur mu?
  5. Vajinal ultrason can acıtır mı?
  6. Yumurtalık kisti için hangi tahliller yapılır?
  7. Vajinal ultrason neden yapılır?

Vekalet muayenesi ne demek?

Bu muayene yapılırken doktor iki parmağını vajinanın içerisine yerleştirir. Doktor diğer eliyle de karın alt bölgesine dokunarak organları ve dokuları değerlendirir. Bakire kadınlar için vajinal yoldan elle muayene yapılamaz. Bu sebeple de karından ya da rektumdan muayene yapılabilir.

Jinekolojik muayene nasıl yapılır?

Jinekolojik muayenenin aşamaları şu şekildedir:
  1. Dıştan gözle değerlendirme (inspeksiyon),
  2. Spekulum muayenesi (Aletle vajina içine bakma),
  3. Gerekli durumlarda smear testi ve vajinal kültür alınması,
  4. Parmakla muayene (Vajinal Tuşe),
  5. Alttan ultrason (Bakirelerde karından ultrason).

Yumurtalık kisti muayenesi nasıl yapılır?

Ultrasonografide saf kist görünümünde olan ve 5-6 santimden küçük olan kistlerin iyi huylu ve fonksiyonel olma olasılığı yüksektir. Ayrıca tanıda hastanın ve kitlenin durumuna göre tomografi, manyetik rezonans, hormon tetkikleri ve kanda tümör belirteçleri incelenir ve tedavi için bir karara varılır.

Anestezi ile vajinal muayene olur mu?

Anestezi Altında Alttan Jinekolojik Muayene Yani anestezi doktoru tarafından hasta kısa süreli olarak uyutulabilir. Sedasyon altında muayene, muayenehane koşullarında yapılabilmektedir.

Vajinal ultrason can acıtır mı?

Eskilerde çok uygulanılan şimdilerde transvajinal ultrasonografi nedeniyle sadece belli bazlı rahatsızlıklarda başvurulan bir muayene yöntemi (elle iç genital organların muayenesi) de nazik ve yumuşak bir şekilde yapıldığında oldukça ağrısız bir metoddur.

Yumurtalık kisti için hangi tahliller yapılır?

Görüntüleme ve kan testleri yapılır.
  • Görüntüleme testleri: En yaygın tür ultrasondur. Bu test rahim ve yumurtalıklarınızın görüntüsünü oluşturmak için ses dalgalarının kullanılması esasına dayanır. ...
  • Kan testleri: CA 125 olarak adlandırılan ve yumurtalık kanserinde yükselmesi beklenen maddenin kandaki değeri ölçülür.

Vajinal ultrason neden yapılır?

Transvajinal ultrason endometrium (rahim iç duvarı) ve yumurtalıkları görüntülemek için yapılır. Ayrıca miyometrium (rahim kas duvarı) da değerlendirilir.