Gokturk 1 aktif mi?

İçindekiler:

  1. Gokturk 1 aktif mi?
  2. Göktürk 1 nedir ne işe yarar?
  3. Göktürk 1 Göktürk 2 nedir?
  4. Göktürk-1 ve 2 aktif mi?
  5. Göktürk-2 ömrünü tamamladı mı?
  6. Göktürk-1 ve 2 meteoroloji uyduları mıdır?
  7. Göktürk-1 ve Göktürk-2 aktif mi?
  8. Göktürk 1 ömrünü tamamladı mı?

Gokturk 1 aktif mi?

AKTİF 3 ADET GÖZLEM UYDUSU Göktürk-1, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ve Aselsan'ın teknoloji girdisi ile İtalyan uzay hizmeti şirketi Telespazio tarafından Millî Savunma Bakanlığı için tasarlanan ve 5 Aralık 2016'da uzaya fırlatılan bir yer gözlem uydusudur.

Göktürk 1 nedir ne işe yarar?

Yer gözlem uydusu Göktürk-1/Birincil kullanım amacı

Göktürk 1 Göktürk 2 nedir?

TSK ve kamu kurum/kuruluşlarının görüntü ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet 2,5 m çözünürlüklü görüntü sağlayabilen uydu ve görüntülerin alınacağı, işleneceği ve uydunun kontrolünün yapılacağı bir adet yer istasyonu geliştirilmesi projesidir.

Göktürk-1 ve 2 aktif mi?

Ankara. Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, Türksat 5A'nın da hizmete alınmasıyla 7'ye yükseldi. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin, 3'ü (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B) haberleşme, 3'ü (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) gözlem olmak üzere aktif 6 uydusu bulunuyordu.

Göktürk-2 ömrünü tamamladı mı?

18 Aralık 2012'de uzaya gönderilen GÖKTÜRK-2, tasarım ve üretim sürecinde uygulanan üst düzey mühendislik önlemlerinin bir sonucu olarak, tasarımında hedeflenen 5 yıllık görev ömründen daha uzun süredir görevine devam ediyor. ...

Göktürk-1 ve 2 meteoroloji uyduları mıdır?

Türkiye'nin 3'ü haberleşme, 3'ü gözlem olmak üzere toplam 6 aktif uydusu var. Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyacını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları gözlem amacıyla kullanılıyor.

Göktürk-1 ve Göktürk-2 aktif mi?

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin, 3'ü (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B) haberleşme, 3'ü (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) gözlem olmak üzere aktif 6 uydusu bulunuyordu. ... 'de 42 derece doğu boylamına fırlatılan Türksat 2A'nın görev süresi 'da sona erdi.

Göktürk 1 ömrünü tamamladı mı?

Yakıtsız olarak yaklaşık bin 70 kilogram kütleye sahip Göktürk-1, yörüngede yüksek çözünürlüklü optik kamerasıyla Güneş eş zamanlı görev yapıyor. Dünya'daki herhangi bir yerde keşif yapmak için tasarlanan 0,50 metre çözünürlüklü uydunun ömrü, 7 yıl olarak öngörülüyor.