Yeni doğan bebekler ne kadar süre ile beslenmeli?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebekler ne kadar süre ile beslenmeli?
  2. Yeni doğan bebekler ne ister?
  3. Yenidoğan bebeğe mama ne kadar verilmeli?
  4. Bebek ne zaman şampuanla yıkanır?

Yeni doğan bebekler ne kadar süre ile beslenmeli?

Yenidoğan emzirme sıklığı kişiden kişiye farklılık gösterse de gün içerisinde ortalama 2 saatte bir emzirilmesi gerekir. Yenidoğan bebeklerde emzirme süresi ise bebeğin sarf ettiği enerji, midesinin büyüklüğü gibi kriterler ile farklılık gösterir. Normal şartlarda bir bebek tek bir memede 15-20 dk kalmalıdır.

Yeni doğan bebekler ne ister?

Yenidoğan bebekler doğdukları andan itibaren anne ve babasıyla bağ kurmayı ister. Doğum sonrası en kısa sürede annenin teni ve sesi ile kavuşması, ilk emzirmenin yapılması, babanın devreye girmesi ve ten tene temasın sağlanması bebek ile bağ kurmanın doğal sürecini başlatmış olur.

Yenidoğan bebeğe mama ne kadar verilmeli?

Yenidoğan bebeğinizin midesi çok küçüktür. Bu sebeple sık beslenme ihtiyacı duyabilir. Doğduğu ilk günler her öğünde yaklaşık 60 ml'ye kadar beslenmeye ihtiyaç duyabilir. İlk 4 haftanın sonuna doğru ise her öğünde ortalama 90 ml mama içebilir.

Bebek ne zaman şampuanla yıkanır?

Yenidoğanlar yaz aylarında 2 güne bir yıkanmalıdır. Kış aylarında ise duruma göre 3 -4 günde bir yıkanabilir. Tabi arada kazalar olursa, kakası her tarafına bulaşırsa ya da kusarsa gibi durumlarda bu sayılar değişebilir. Yenidoğan bebeğin her banyosunda şampuan kullanmanız gerekli değildir.