Duhule müsait kızlık zarı nedir?

İçindekiler:

  1. Duhule müsait kızlık zarı nedir?
  2. Kızlık zarı tam yuvarlak midir?
  3. Vajina Yirtilmasi nasıl geçer?
  4. Kızlık zarının bozulduğunu kendimiz nasıl anlarız?
  5. Kızlık zarına ayna ile bakmak zarar verir mi?
  6. Arkadan yapılırsa kızlık bozulur mu?

Duhule müsait kızlık zarı nedir?

Kızlık zarının özgün yapısı bazı kadınlarda penis girişine müsade eder ve çok defa ilişkide bulunsa bile zarda yırtık meydana gelmez. Bu tür zarlara duhule müsait ya da ilişkiye müsait zar adı verilir. Halk arasında ise elastik zar olarak adlandırılır.

Kızlık zarı tam yuvarlak midir?

Kızlık zarı ne kadar içerdedir diye hep merak edilir. Kızlık zarı yuvarlak ortası boş bir yapıdır bu yapı vajinanın giriş kısmındadır. Vajinanın giriş kısmı ise cinsel organın yağ miktarına ve büyüklüğüne göre değişmekle birlikte dış kısmından yaklaşık 2-3 cm içeridedir.

Vajina Yirtilmasi nasıl geçer?

Vajina yırtığı kendiliğinden geçer mi? Küçük vajinal yırtıklar genellikle kendiliğinden iyileşebilir. Ancak kanama ve ağrının fazla olduğu yırtıklar muayene ile değerlendirilmelidir. Vajina duvarının tam kat yırtıkları ve uzunlamasına yırtıklar mutlaka cerrahi olarak onarılmalıdır.

Kızlık zarının bozulduğunu kendimiz nasıl anlarız?

Kızlık zarı bozulduğu şu şekilde anlaşılmaktadır: Kasıklarda ve vajina girişinde hafif ağrı, Lekelenme şeklinde ya da adet gibi kanama, Vajina içerisinde hafif yanma, batma.

Kızlık zarına ayna ile bakmak zarar verir mi?

Aynadan bakıldığında dış genital bölgenizi görürsünüz. Dış genital organlar dış vajina dudağı ve iç vajina dudağıdır. Ellerinizle dışa doğru çekseniz bile iç taraf karanlık olacağından kızlık zarınızı göremezsiniz Ayrıca ayna karşısında bakarken yanlış bir hareketiniz kızlık zarınıza zarar verebilir.

Arkadan yapılırsa kızlık bozulur mu?

Vajina içine parmaklar girdiği veya başka yabancı cisim uygulandığı zaman yırtılabilmektedir. Fakat vajina içine herhangi bir şey uygulamadan yapılan mastürbasyonda kızlık zarı yırtılmaz. Anal seks (ters ilişki) sırasında kızlık zarı zarar görür ? Hayır görmez.