Hematoloji bölümüne hangi bölüm sevk eder?

İçindekiler:

  1. Hematoloji bölümüne hangi bölüm sevk eder?
  2. Hematoloji ne tür hastalıklara bakar?
  3. Çoçuk hematoloji hangi hastaliklara bakar?
  4. Hematoloji bölümüne nasıl randevu alınır?
  5. Hematoloji nedir nasıl tedavi edilir?
  6. Hematoloji hastalığının belirtileri nelerdir?
  7. Hematoloji için hangi bölümden randevu alınır?
  8. Çocuk hematoloji ne içindir?
  9. Çoçuk hematoloji nasıl randevu alınır?
  10. Hematoloji laboratuvarında hangi analizler yapılır?
  11. Hematoloji cam testi nedir?
  12. Kan ile ilgili hastalıklar nelerdir?
  13. Hematoloji doktoru nasil olunur?

Hematoloji bölümüne hangi bölüm sevk eder?

Hematoloji, İç Hastalıkları (Dahiliye) braşında kan hastalıkları ile uğraşan bölümdür. Kemik iliği, dalak gibi kan yapıcı organlar ve lenf bezlerinde kaynaklanan hastalıklara bakar. Bu bölümde hastalıkların tespiti için hastalara kan tahlili yapılır. Ancak gerekli durumlarda kemik iliği incelemesi de yapılabilir.

Hematoloji ne tür hastalıklara bakar?

Hematoloji, kan, kan oluşturan organlar ve kan hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Anemi, kanama bozuklukları, kemik iliği yetersizlikleri, lösemi, lenf kanseri ve hemofili gibi kalıtsal geçişli kan hastalıkları hematoloji alanının uzmanlığındadır. Hematoloji, İç Hastalıklarının (Dahiliye) bir iç branşıdır.

Çoçuk hematoloji hangi hastaliklara bakar?

Çocuk Hematoloji-Onkoloji kliniğinde; Beslenme ile ilgili kansızlıklar (Demir Eksikliği Anemisi, Vitamin B12 Eksiliği Anemisi), Akut Lenfoblastik Lösemi, Akut Myeloid Lösemi, Aplastik Anemi, Talasemi (Akdeniz Anemisi), Hemofili gibi birçok kan hastalığının teşhis ve tedavileri uzman doktorlarımız tarafından ...

Hematoloji bölümüne nasıl randevu alınır?

Randevu ile gelmek isteyen hastalar MHRS sistemi üzerinden 182'den randevu alabilirler. Ancak bu hastaların öncesinde dahiliye polikliniğinde görülerek hematoloji polikliniğinde muayenelerine gerek görülürse yeşil listeye alınmaları gereklidir.

Hematoloji nedir nasıl tedavi edilir?

1- Tam kan sayımı, hemotolojinin temel tedavi yöntemidir. Trombosit sayısı, kan enzim sayısı, kemik iliği biyopsisi, protrombin gibi yöntemler bu kategoridedir. 2- Anemi tedavisinde D vitamini takviyesi uygulanır. 3- Aplastik anemi ve hemolitik anemi hastalıkları için ilaç tedavisi tercih edilmektedir.

Hematoloji hastalığının belirtileri nelerdir?

Hematolojik Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?
  • Fiziksel aktivite sırasında çabuk yorulma.
  • Genel hâlsizlik ve yorgunluk hali.
  • Sık enfeksiyon geçirme.
  • Hafif travmalarda dahi kanama.
  • Kanamanın uzun süre durmaması, pıhtılaşma güçlüğü
  • Dengelenmeyen ateş
  • Boyun, koltuk altı veya kasıklarda beze varlığı
Daha fazla öğe...

Hematoloji için hangi bölümden randevu alınır?

Dahiliye bölümünde bulunan hematoloji, kan hastalıklarını yakından inceleyen bilim dallarından biridir. Özellikle anemi, lenfoma ve lösemi gibi birçok hastalıkla yakından ilgilenir.

Çocuk hematoloji ne içindir?

Çocuk hematolojisi daha reşit olmamış çocukların kan ve ilik hastalıkları ile ilgilenir. Pediatrik hematoloji bölümünün baktığı başlıca hastalıklar: Anemi hastalıkları: Anemi hastalıkları halk arasında kansızlık hastalıkları olarak da bilinir.

Çoçuk hematoloji nasıl randevu alınır?

Çocuk onkoloji-hematoloji polikliniği 2 nolu poliklinikler bölümünde hizmet vermektedir. MHRS 182 Randevu hatti, internet üzerinden ve hastane randevu hatti aranarak randevu alinir ve hastanemize basvuru yapilir. Ayrica randevusuz da hasta kabulü yapilmaktadir.

Hematoloji laboratuvarında hangi analizler yapılır?

Laboratuvarımızda yapılan Tam Kan Sayımı, Periferik Boyama, Retikülosit Boyama ve Sayımı,BOS'ta ve Plevra sıvısında hücre sayımı, Kemik İliği Wright ve Giemsa boyası, PLT-F,HPC,Sedimentasyon testler aynı günde verilmektedir.

Hematoloji cam testi nedir?

Bu test için genellikle kolunuzdan olmak üzere bir kan damarınızdan az miktarda kan alınacaktır. Kanın bir kısmı cam bir lamın üzerine konur. Daha sonra bir mikroskopla plateletlerinize bakılır. Kemik iliği testleri kemik iliğinizin sağlıklı olup olmadığını gösterir.

Kan ile ilgili hastalıklar nelerdir?

Kan hastalıkları arasında çok sayıda anemi hastalığı, kan kanserleri, alyuvar hastalıkları, trombosit eksikliği, kronik lenfositer lösemi, kronik miyelositer lösemi, lenfoma, miyelofibrozis, polisitemi vera ve depo hastalıkları gibi çok sayıda hastalık bulunmaktadır.

Hematoloji doktoru nasil olunur?

Nasıl hematolog olunur? Türkiye'de yan dal uzmanlığı olarak Hematoloji eğitimi, Dâhiliye veya Pediatri Uzmanlığı sonrası verilmektedir. 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitiminden sonra 5 yıl Dâhiliye veya Pediatri uzmanlığı ve ardından 3 yıl da Hematoloji için yan dal uzmanlık eğitimi gerekmektedir.