Resmi pasaport ne renk?

İçindekiler:

  1. Resmi pasaport ne renk?
  2. Pasaport nedir çeşitleri nelerdir?
  3. Türkiyede kaç kişinin pasaportu var?
  4. Hangi renk pasaport alacağım?
  5. TC vatandaşı hangi pasaport rengi?

Resmi pasaport ne renk?

Yeni pasaportların renkleri de değişmiştir. Buna göre; normal pasaportlar bordo, özel pasaportlar (yeşil pasaport) koyu yeşil ve diplomatik pasaportlar ise siyah rengini aldı. Biyometrik pasaportlar ile birlikte pasaport süresi uzatma durumu da ortadan kalkmıştır.

Pasaport nedir çeşitleri nelerdir?

Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin başvurabileceği çeşitli pasaport türleri vardır: Umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri). Şartları yerine getiren her Türk vatandaşı umuma mahsus pasaport, yani bordo pasaport başvuru yapabilir.

Türkiyede kaç kişinin pasaportu var?

Ülkemizde 8 milyon kişinin pasaportu var. Bunların 5 milyonu Hacca gitmek için alınmış. Kalan 3 milyon pasaporttan her sene yurt dışına çıkmak için kullanılanların sayısı yaklaşık 800 bin.

Hangi renk pasaport alacağım?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır.

TC vatandaşı hangi pasaport rengi?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.