Vergi levhası var mı?

İçindekiler:

  1. Vergi levhası var mı?
  2. Vergi Levhasinin gercek oldugunu nasil anlariz?
  3. Vergi levhası tasdiki nasıl yapılır?
  4. 2020 vergi levhası çıktı mı?
  5. Kimler vergi levhası almak zorundadır?

Vergi levhası var mı?

İnternet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi levhası sorgulama sayfasından bu işlemi yapmak oldukça kolaydır.Mükellef kişiler, www.gib.gov.tr adresinden önce yardım ve kaynaklar bölümüne, ardından dilekçematik bölümüne daha sonrasında ise vergi levhası bölümüne tıklayarak açılan sayfadan vergi levhası ...

Vergi Levhasinin gercek oldugunu nasil anlariz?

e-Devlet üzerinden e-vergi levhası sorgulama Dilediğiniz mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girin. Çıkan ekranda sorgusunu gerçekleştirdiğiniz kurum ya da mükellefin vergi kimlik numarasını doğrulayabilir, faal mükellef olup olmadığını ve unvanını görebilirsiniz.

Vergi levhası tasdiki nasıl yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığının sitesine giriş yaptıktan sonra İnternet Vergi Dairesi/interaktif Vergi Dairesi seçeneğini seçin. Mükellef olarak, beyannamenizi e-beyanname olarak yollarken kullandığınız giriş bilgileri ile giriş yapın. Giriş sayfasında “Sorgulama” kısmına gidip “E-Vergi Levhası” seçeneğine basın.

2020 vergi levhası çıktı mı?

Mükelleflerin internet vergi dairesinden bizzat kendileri veya 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavirleri (meslek mensupları) aracılığıyla, gelir vergisi mükellefleri için (kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) 1 ...

Kimler vergi levhası almak zorundadır?

Vergi levhası asmak mecburiyetinde olanlar; ticari, zirai ve mesleki kazançları dolayısıyla gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, ticari kazancı basit usulde tespit edilen gelir vergisi mükellefleri, kurumlar vergisi mükellefi olan anonim, limited ve eshamlı komandit şirketlerdir.