Otrivine neden zararlı?

İçindekiler:

  1. Otrivine neden zararlı?
  2. Otrivine Menthol nedir nasıl kullanılır?
  3. Otrivine pediatrik kaç gün kullanılır?
  4. Otrivine pediatrik kaç yaş?
  5. Burun spreyleri açıldıktan sonra kullanılır mı?
  6. Burun spreyi kullanmak zararli mi?

Otrivine neden zararlı?

KBB uzmanı Dr. Atilla Şengör, “Adrenalin hormonuyla benzer mekanizmaya sahip bu tür burun spreyleri zamanla kıkırdak dokuyu bozabilir, hatta dolaşım sistemi bundan etkilenebilir.” diyor.

Otrivine Menthol nedir nasıl kullanılır?

OTRIVINE MENTHOL, doz ayarlı 10 ml'lik sprey ile kullanıma sunulmaktadır. kaynaklanan burun tıkanıklığının giderilmesinde kullanılır. Etkisi birkaç dakika içinde başlar ve 10 saate kadar devam eder. Burun içi hassasiyeti olan kişiler tarafından da iyi tolere edilmektedir.

Otrivine pediatrik kaç gün kullanılır?

Diğer burun açıcı ilaçlarda olduğu gibi, OTRIVINE PEDATRK de 5 günden daha uzun süreli devamlı olarak kullanılmamalıdır. Eğer belirtiler devam ederse, doktorunuza danışınız. Uzun süreli veya aşırı dozda kullanıldığında yeniden burun tıkanıklığı oluşmasına neden olabilir. Önerilen dozu aşmayınız.

Otrivine pediatrik kaç yaş?

Değişik yaş grupları: OTRIVINE PEDATRK, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Burun spreyleri açıldıktan sonra kullanılır mı?

Göz damlası, burun damlası ve spreyi gibi ilaçlarda ilk kullandığınız tarihi not edin ve bunları açıldıktan sonra uzun süre saklamayın.

Burun spreyi kullanmak zararli mi?

Burundaki tıkanıklığını açmak için kullanılan spreylerinin uzun süreli ve fazla dozda kullanımı, burun tıkanmasına neden olabiliyor. Burundaki tıkanıklığını açmak için kullanılan spreylerinin uzun süreli ve fazla dozda kullanımı, burun tıkanmasına neden olabiliyor.