Yurtdışı öğretmen görevlendirme süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yurtdışı öğretmen görevlendirme süresi ne kadar?
  2. Yurtdışı öğretmen Görevlendirme hangi ülkeler?
  3. Yurtdışı Öğretmenlik sınavına kimler başvurabilir?
  4. Yurtdışı Öğretmenlik hangi dil?
  5. Almanya nasıl öğretmen olabilirim?
  6. Yurtdışı öğretmenlik için hangi sınavlara girilir?
  7. 2021 YLSY Nedir?

Yurtdışı öğretmen görevlendirme süresi ne kadar?

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görev süresi 1 (bir) yıldır. Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunca uygun görülmesi halinde görev süreleri en fazla 4 (dört) yıl daha uzatılabilir.

Yurtdışı öğretmen Görevlendirme hangi ülkeler?

Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışında görevlendirilecek öğretmen seçimine dair kılavuzu yayımladı. Almanya, İsviçre, Fransa, Arnavutluk, Kuveyt, Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan ve Türk Cumhuriyetlerine gönderilecek kontejanlar da belli oldu.

Yurtdışı Öğretmenlik sınavına kimler başvurabilir?

MEB Yurt Dışı Öğretmenlik 2021 Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Sınav başvurusunun son günü itibarıyla eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 yıl hizmeti bulunmak,
Daha fazla öğe...

Yurtdışı Öğretmenlik hangi dil?

Dil yeterliliği istemeyen bazı ülke grupları olsa da, sizi çoğu ülke grubu için bir dil sınavı bekliyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça dillerinden YDS sınavından en az 50 puan almak, yurt dışında öğretmen olmak için yapılan sınava başvuru şartı kabul ediliyor.

Almanya nasıl öğretmen olabilirim?

Özel ders verebilmek için yani Almanya'da öğretmenlik yapabilmek için küçük bir işletme açmak için başvuruda bulunmanız gerekmekte. Yani diğer bir adı ile Freelancer vizesi almanız gerekiyor ve yıl sonunda devlete gelir gider vergilerinizi göstererek vizenizin durumunu uzatabilme şansınız oluyor.

Yurtdışı öğretmenlik için hangi sınavlara girilir?

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenler, Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Sınavına tabi tutulacaklardır. 2021 MEB yurt dışı öğretmen seçim sınavı için adayların sınav başvurusunun son günü itibarıyla () eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 yıl hizmetlerinin bulunması gerekiyor.

2021 YLSY Nedir?

Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.