Çamaşırlar nasıl daha beyaz olur?

İçindekiler:

  1. Çamaşırlar nasıl daha beyaz olur?
  2. Beyazlar neden gri olur?
  3. Beyazlar nasıl eski haline gelir?
  4. Siyah çamaşırlar renkli deterjanla yıkanır mı?

Çamaşırlar nasıl daha beyaz olur?

Bunun için giysinizi sıcak suda ıslatın ve suya limon suyu ekleyin. Bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın. Daha sonra temizlendiğini görebilirsiniz. Karbonat da beyaz çamaşırlarınızı beyazlatmanız için etkili yöntemlerden biri olabilir.

Beyazlar neden gri olur?

Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.

Beyazlar nasıl eski haline gelir?

Rengi değişen beyaz çamaşıra hemen müdahale edin ve kurumadan yıkanmak üzere çamaşır makinesine atın. Sadece rengi değişen beyazları birlikte atın ve yüksek sıcaklıkta yıkamaya çalışın. Beyaz renkli çamaşırlarınızda hassas bir temizlik için Omo Domestos Etkili Toz Deterjan kullanabilirsiniz.

Siyah çamaşırlar renkli deterjanla yıkanır mı?

3. Doğru Deterjan Seçimi Renkli çamaşırlar hangi programda yıkanır fark etmeksizin siyah ve renkli giysilerde toz deterjan yerine Omo Color veya Rinso Capcanlı Renkler gibi sıvı deterjanların tercih edilmesi, çözülmemiş partiküllerin koyu giysilere yapışmasını önler ve olası renk solmalarının önüne geçer.