Polonyaya vizesiz gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Polonyaya vizesiz gidilir mi?
  2. Polonyaya gitmek için ne gerekli?
  3. Polonya çalışma izni nasıl alınır?
  4. Polonya pasaportsuz gidilir mi?
  5. Polonya vizesi için hesapta ne kadar para olmalı?
  6. Polonya vatandaşı nasıl olunur?
  7. Polonya vize ücreti TL ödenir mi?

Polonyaya vizesiz gidilir mi?

Polonya, T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. ... Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla vizeden muaftırlar.

Polonyaya gitmek için ne gerekli?

Polonya
  • Pasaport.
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi.
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname.
  • Polonya Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
Daha fazla öğe...

Polonya çalışma izni nasıl alınır?

Polonya çalışma izni alabilmek için öncelikle Polonya'da çalışacağınız bir firma bulmanız gereklidir. Polonya'da bulunan firma sizi işe almaya karar verirse, genellikle Türkiye'deki adresinize bir niyet mektubu ve iş sözleşmesi gönderir.

Polonya pasaportsuz gidilir mi?

Polonya Vize İstiyor Mu? Polonya'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus(Bordo) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır.

Polonya vizesi için hesapta ne kadar para olmalı?

Polonya'ya yapacağınız 3-5 gün konaklama süreli turistik vize başvuruları için otel ve uçak biletinizi satın almışsanız banka hesabınızda en az 4-5 bin TL para olmalıdır. 2021-2022 yılında yapacağınız Polonya turistik vizesi için bankanızda göstereceğiniz bu para yeterlidir.

Polonya vatandaşı nasıl olunur?

Kısa prosedüre göre vatandaşlık için; 18 yaşında olmak, 5 yıl aralıksız Polonya´da bulunuyor olmak, anayasada yer alan 3 dilden en az birini bilmek, toplumsal uyumu ispat etmek ve en az bir buçuk yıl (468 gün) çalışmış olmak gerekmektedir.

Polonya vize ücreti TL ödenir mi?

Kısa süreli seyahatler için Polonya vize ücreti 223 TL'dir. Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize hizmet servisinin komisyon ücreti de vize harç ücretine eklenmektedir. Polonya Schengen vize ücretleri başvuru sırasında nakit olarak ödenmektedir.