Okul sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Okul sorgulama nasıl yapılır?
  2. Öğrenci kaydı nasıl öğrenilir?
  3. Okul kaydı nerede?
  4. 2022 2023 açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor?

Okul sorgulama nasıl yapılır?

Veliler çocuklarını hangi okula kaydettireceklerini e-devlet üzerinden öğrenebilir. E- devletten “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığı ile arama yaptığınız zaman çocuğunuzun adrese kayıtlı sistem üzerinden hangi okula kaydedileceği sorgulanabilir.

Öğrenci kaydı nasıl öğrenilir?

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" ekranına tıklayın. Daha sonrasında öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Okul kaydı nerede?

Veliler, MEB'in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.

2022 2023 açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor?

AÖL 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 6 Eylül - tarihleri arasında yapılacak. Mazerete bağlı ilk kayıt başvuru tarihleri ise 4 Ekim, olarak belirlendi.