Smear testi sonucu ne zaman çıkar?

İçindekiler:

  1. Smear testi sonucu ne zaman çıkar?
  2. Anormal smear sonuçları nelerdir?
  3. Simir testi sonucu pozitif çıkarsa ne olur?
  4. Pap smear testi sonuçları nasıl değerlendirilir?
  5. Anormal hücre ne demek?
  6. Smear testi sonucu Class 2 ne demek?
  7. HPV testi pozitif ne demek?
  8. HPV sonucu pozitif çıkarsa ne olur?
  9. HPV pozitif çıkarsa ne olur?

Smear testi sonucu ne zaman çıkar?

Smear testi sonuçlanması çok uzun süren bir test değildir. Tabi ki testin yapıldığı kurumun sitemine göre değişse de yaklaşık 2-3 gün içerisinde sonuç alınır. Smear testini yaptırmaya başlamak için en uygun yaş 21 yaş olarak belirtilir.

Anormal smear sonuçları nelerdir?

Anormal bir Pap – smear test sonucu kısaca rahim ağzı hücrenizden alınan örnek içinde normal dışı hücrelere raslandığını ifade eder. Genellikle bu hücreler hafif düzeydedir ve kanser olduğunuz manasına gelmez. Aslında smear testi anormal çıkan hastaların çoğuna tedavi de gerekmeyebilir.

Simir testi sonucu pozitif çıkarsa ne olur?

Smear testinde anormal özelliklere sahip hücreler görülmüşse sonuç pozitif olarak değerlendirilir. Pozitif sonucunuz olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Anormal sonuçların büyük kısmı HPV (Human Papilloma Virus) adı verilen virüs enfeksiyonuna bağlı değişikliklerdir.

Pap smear testi sonuçları nasıl değerlendirilir?

Rahim ağzından Pap-Smear testi alındıktan sonra örnekler lam denilen bir cama sürülerek yayılır ve lam üzerindeki hücreler konusunda tecrübeli bir patolog tarafından mikroskobik olarak değerlendirilir. Yapılan değerlendirmede prekanseröz ve/veya kanseröz bir hücre tipine rastlanmadı ise sonuç negatif olarak raporlanır.

Anormal hücre ne demek?

Anormal bir smear, serviksten (rahim ağzı) alınan hücrelerin laboratuvarda mikroskop altında incelemesinde anormal hücrelerin görülmesidir. Bunun birçok farklı sebebi olabilir. Hafif bir enfeksiyondan kansere kadar farklı durumları işaret edebilir.

Smear testi sonucu Class 2 ne demek?

Papanicolau'nun adının verildiği sınıflamaya göre Class I hücrelerde hiçbir sorun olmadığını, Class II ise hücrelerde enfeksiyona bağlı bazı değişikliklerin olduğunu tanımlar. Class III ve üzeri mutlaka kolposkopi ve biyopsi ile ileri inceleme gerektiren durumları belirtmek için kullanılan ifadelerdir.

HPV testi pozitif ne demek?

HPV testinizin sonucupozitif” veya “negatif” olabilir. NEGATİF HPV sonucu; test sırasında taranan kanser yapan HPV virüslerini taşımadığınız anlamına gelir. POZİTİF HPV Sonucu; kansere neden olan bir HPV virüsünü taşıyorsunuz anlamına gelir. Fakat kansersiniz anlamına gelmez.

HPV sonucu pozitif çıkarsa ne olur?

Smear testi kansere dönüşebilecek anormal hücreleri gösterir. Smear testinde yüzey (epitel) hücrelerinde LSIL veya HSIL adı verilen anormal bulgular görüldüğünde buna ilaveten HPV de pozitif olursa, yüksek doğrulukla söylenebilir ki bu kişinin gelecek 5-15 yılda kanser olma olasılığı vardır.

HPV pozitif çıkarsa ne olur?

HPV testinizin pozitif çıkması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Ancak HPV ile ilişkili hastalıklar açısından detaylı bir jinekolojik muayene gerekir. Diğer yüksek riskli tipler pozitif ise smear sonucunun bir jinekolog tarafından değerlendirilmesi ve ona göre bir yönetim belirlenmesi doğru olmaktadır.