Erkek bebek sünneti kim yapar?

İçindekiler:

  1. Erkek bebek sünneti kim yapar?
  2. Çift yaşta sünnet olur mu?
  3. Sünnet olmak için hangi doktora gidilir?
  4. Sünnet hangi yaşlarda yapılmamalı?
  5. Sünneti hangi yaşta yapılır?

Erkek bebek sünneti kim yapar?

Ülkemizde sünnet, en eski hekimlik uygulamalarını düzenleyen kanunda belirtildiği gibi hekimler, sağlık memurları ve hatta uygun süre bir sağlık memuru ile çalışan kişilerce bile yapılabilmektedir. Ancak günümüzde en yaygın çocuk cerrahları, ürologlar ya da genel cerrahlar tarafından yapılmaktadır.

Çift yaşta sünnet olur mu?

Sünnet her yaşta yapılabilmekle beraber; özellikle 2-5 yaşlar arasında yapılması çocukta oluşabilecek olası psikolojik travmalardan dolayı pek tavsiye edilmemektedir.

Sünnet olmak için hangi doktora gidilir?

Sünnet çocuk cerrahları ya da çocuk ürologları tarafından yapılmalı Bu dönemde de herhangi bir nedenden dolayı sünnet yapılmamışsa 6 yaşından sonra sünnet işleminin yapılması uygun olmaktadır. Genel anestezi altında yapılması en önemli şartlardan biridir ve çocuğa olan psikolojik travmayı önemli ölçüde azaltmaktadır.

Sünnet hangi yaşlarda yapılmamalı?

Uzmanlara göre, isteğe bağlı sünnet için öngörülen en uygun zaman yeni doğan dönemi. Eğer bu dönem kaçırılmışsa sünnet 6 yaşından sonra yapılmalı. Çünkü 2-6 yaş arasında yapılan sünnet, psikolojik gelişiminin önemli bir döneminde olan çocukta negatif etki yapabiliyor ve 'kısırlaştırılma korkusu'na neden olabiliyor.

Sünneti hangi yaşta yapılır?

Çocuğun ruhsal gelişimi açısından sünnet için en doğru dönemin 2 yaş altı ve 6 yaş üzeri olduğunu belirten uzmanlar, sünnetin mutlaka bir doktor tarafından hastane koşullarında yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.