Halıdaki lekeleri çıkarmak için ne yapmak lazım?

İçindekiler:

  1. Halıdaki lekeleri çıkarmak için ne yapmak lazım?
  2. El dokuma halıdan çay lekesi nasıl çıkar?
  3. Halıdaki içecek lekesi nasıl çıkar?
  4. Beyaz halıda kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?
  5. Halıdan çay lekesi ne cikarir?
  6. Evde halı yıkarken ne kullanmalıyız?
  7. Halı yıkarken Sararmaması için ne yapmalı?
  8. Içecek lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki lekeleri çıkarmak için ne yapmak lazım?

Leke oluşan bölgeye birkaç damla limon suyu sıkın. Birkaç dakika bekleyip ıslak bir bezle güzelce silin. İşinizi kolaylaştıracak diğer bir öneri de; bir kaba ılık su, bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve limon suyunu ekleyin. Halınızın lekelenen alanlarına sürün ve temiz bir bezle güzelce silin.

El dokuma halıdan çay lekesi nasıl çıkar?

İhtiyacınız olacak : damıtılmış beyaz sirke, sprey şişesi, temiz bir bez, ılık su.
  1. 1: 2'lik beyaz sirke ve ılık su çözeltisini karıştırın.
  2. Karışımı bir sprey şişesine dökün.
  3. Çözeltiyi çay lekesinin üzerine püskürtün.
  4. Bir bezle halı liflerine nazikçe sürün.
  5. Gerekirse tekrarlayın.
  6. Son olarak soğuk suyla durulayın.

Halıdaki içecek lekesi nasıl çıkar?

Halıdan Gazlı İçecek ve Meyve Suyu Lekesi Çıkarma Çünkü bu lekeler halılar nemlendirilerek çıkmaktadır. Tercih edilen intense halı modellerinin lekelenen kısımlarına sprey ile su sıkılarak bir bezle ovalanır ve tekrar bölgenin kuruması sağlanır. Leke tamamen çıkana dek bu işlemin tekrarlanması gerekecektir.

Beyaz halıda kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?

Çay dökülen bölge için ufak bir kap içinde bir paket karbonat ve bir fincan sıcak su karışımı hazırlayın. Bu karışımı lekeli bölgeye dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık bir havlu ile lekeyi ovalayın. Karbonat pek çok alanda etkili olduğu gibi halı temizliği konusunda da büyük işler yapacaktır.

Halıdan çay lekesi ne cikarir?

Halıdan şekerli çay lekesi nasıl çıkar endişenizi karbonatlı su ile yok edeceğiz. Çay dökülen bölge için ufak bir kap içinde bir paket karbonat ve bir fincan sıcak su karışımı hazırlayın. Bu karışımı lekeli bölgeye dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık bir havlu ile lekeyi ovalayın.

Evde halı yıkarken ne kullanmalıyız?

Halı yıkamak için kullanılacak pek çok deterjan vardır. Ancak halı temizliğinde kullanılacak en iyi deterjan, arap sabunudur. Arap sabunu, hem iyi köpürür hem de lekelerin daha çabuk çıkmasına yardımcı olur.

Halı yıkarken Sararmaması için ne yapmalı?

Yaklaşık 1 çorba kaşığı hidrojen peroksiti, yaklaşık bir bardak su ile karıştırın. Karışıma temiz bir bez daldırın ve sararmış bölgeye uygulayın. Temiz, ıslak bir bezle kurutarak durulayın.

Içecek lekesi nasıl çıkar?

Sirkenin üzerine ise temiz bir bez örtün. Bu şekilde en az 8 saat bekleyin. Lekeli olan bir kıyafetse 8 saatin ardından makineye atıp yıkayın. Şayet halı ya da döşemeye asitli içecek döküldüyse; 8 saatin sonunda lekeyi sabunlu bez ile silin.