Ultrox ilaç nedir?

İçindekiler:

  1. Ultrox ilaç nedir?
  2. Ultrox 40 mg nedir?
  3. Ator 20 ne için kullanılır?
  4. Livercol tablet ne işe yarar?
  5. Ultrox 20 mg ne ilacı?
  6. Forziga ne işe yarar?
  7. Brilinta nasıl kullanılır?
  8. Ator ilaç ne işe yarar?
  9. Tarden hapı ne için kullanılır?
  10. Karum 75 mg nasıl kullanılır?
  11. Zoprotec nasıl kullanılır?
  12. Forziga aç mı tok mu?
  13. Forziga nasıl etki eder?
  14. BRILINTA kan sulandırıcı mı?
  15. BRILINTA nedir ne işe yarar?
  16. Ator aç mı tok mu?
  17. Ator kolesterol ilacının yan etkileri nelerdir?

Ultrox ilaç nedir?

ULTROX, kanda bulunan, lipid adı verilen yağ maddelerinin seviyelerini düzeltmek için kullanılır. Kandaki lipidlerin en fazla bilineni kolesteroldür. Kanda bulunan kolesterolün değişik tipleri vardır. "Kötü" kolesterol (LDL-K) ve "iyi" kolesterol (HDL-K).

Ultrox 40 mg nedir?

ULTROX 40 mg Film Tablet, "statinler" adı verilen gruba dahil bir ilaçtır. Etkin madde olarak rosuvastatin içerir. Rosuvastatin, 20 mg'a kadar olan dozlarda (1/2 tablet ULTROX 40 mg) ailesel yüksek kolesterol öyküsü olan 10-17 yaş arası çocuklarda da kullanılabilir.

Ator 20 ne için kullanılır?

Kolesterol ve trigliserid olarak bilinen yağ kökenli maddelerin düşürülmesinde kullanılır.

Livercol tablet ne işe yarar?

Diğer risk faktörlerinin düzeltilmesine ilave olarak, kardiyovasküler olay riskinin yüksek olduğu düşünülen hastalarda majör kardiyovasküler olaylardan korunmada kullanılır.

Ultrox 20 mg ne ilacı?

ULTROX 20 mg Film Tablet, "statinler" adı verilen gruba dahil bir ilaçtır. ULTROX, ailesel yüksek kolesterol öyküsü olan 10-17 yaş arası çocuklarda da kullanılabilir. ULTROX tabletler, pembe renkli, yuvarlak, bombeli, çentiksiz film kaplı tabletlerdir; 14, 28 ve 90 tablet içeren blister ambalajlarda piyasaya verilir.

Forziga ne işe yarar?

Dapagliflozin içeren FORZİGA ağız yolu ile alınan oral antidiyabetikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. FORZİGA yetişkin hastalarda (18 yaş ve üzeri) “Tip 2 diyabet” adı verilen bir tür şeker hastalığının tedavisinde kullanılır.

Brilinta nasıl kullanılır?

Bu madde kanın pıhtılaşmasını engellemek için kullanılan birçok ilaçta bulunmaktadır. Ne kadar almanız gerektiğini doktorunuz size söyleyecektir (genellikle günde 75-150 mg aralığında kullanılır). Uygulama yolu ve metodu: İlacı yiyeceklerle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.

Ator ilaç ne işe yarar?

ATEROZ beyaz renkli, çift kenarlı, oblong, bikonveks film kaplı tablettir. ATEROZ statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir.

Tarden hapı ne için kullanılır?

TARDEN statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir. Kolesterol ve trigliserid olarak bilinen yağ kökenli maddelerin düşürülmesinde kullanılır.

Karum 75 mg nasıl kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: Film tabletleri, yemekler sırasında veya yemek aralarında herhangi bir zamanda, yeterli miktarda sıvı ile (1 bardak su ile) çiğnemeden yutunuz. KARUM, 18 yaşın altındaki çocuk ve genç erişkinlerin kullanımına uygun değildir. Yaşlılarda kullanımı Yaşlı hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Zoprotec nasıl kullanılır?

ZOPROTEC, yemeklerle birlikte ya da aç karnına alınabilir, ancak film tabletin yeterli miktar suyla alınması gereklidir. Alkol, ZOPROTEC'in hipotansif (kan basıncının düşmesi) etkisini artırır, bu ilacı kullanırken alkol tüketimi konusunda doktorunuza danışınız.

Forziga aç mı tok mu?

FORZİGA'yı yiyeceklerle birlikte ya da tek başına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Forziga nasıl etki eder?

FORZİGA, kanınızdaki fazla şekeri idrarınız yoluyla uzaklaştırarak etki gösterir. Ayrıca kalp hastalığının önlenmesine yardımcı olabilir. Page 2 2/8 • FORZİGA eğer Tip 2 diyabetiniz diyet ve egzersiz ile kontrol altına alınamıyor ise kullanılır.

BRILINTA kan sulandırıcı mı?

BRILINTA, tikagrelor etkin maddesini içeren bir ilaçtır. Tikagrelor antitrombotik (kan pıhtılaşmasını engelleyen) ilaçlar olarak isimlendirilen bir ilaç grubuna dahildir. ambalajlarda mevcuttur. BRILINTA asetil salisilik asit (diğer antitrombotik ilaç) ile kombinasyon halinde sadece yetişkinlerde kullanılır.

BRILINTA nedir ne işe yarar?

BRILINTA, bir başka kalp krizi ya da inme geçirme ya da kalbiniz veya kan damarlarınızla ilgili bir hastalıktan ölme riskinizi azaltmaktadır. BRILINTA, trombosit (pıhtılaşma hücreleri) olarak isimlendirilen hücreleri etkiler.

Ator aç mı tok mu?

Emin değilseniz doktorunuzla ve eczacınızla kontrol ediniz. Uygulama yolu ve metodu: • ATOR tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayri olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz.

Ator kolesterol ilacının yan etkileri nelerdir?

Bunlar dışında nadiren alerjik reaksiyonlar (hırıltılı solunum, nefes darlığı, kaşıntı, cilt döküntüsü), cinsel istekte azalma, uyku problemleri, kabızlık-ishal, sersemlik, baş dönmesi, baş ağrısı, karın ağrısı, mide yanması, hazımsızlık, bulantı-kusma gibi yan etkiler de görülebilir.