GRİPİN kimler kullanamaz?

İçindekiler:

  1. GRİPİN kimler kullanamaz?
  2. GRİPİN ilaç gribe iyi gelir mi?
  3. GRİPİN kaşe nasıl yutulur?
  4. Gripin ilaç nedir?
  5. Gripinin zararları nelerdir?
  6. Gripin tansiyonu yükseltir mi?
  7. Grip ilaçları zararlı mı?

GRİPİN kimler kullanamaz?

GRİPİN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ: Kansızlığı (anemi) olanlar, akciğer hastaları, Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır. Akut yüksek dozda ciddi karaciğer toksisitesine neden olur.

GRİPİN ilaç gribe iyi gelir mi?

Başta gripin etkilerini gidermede olmak üzere, nezle, soğuk algınlığı, romatizma ve çeşitli ağrılarınız için her zaman kullanabileceğiniz bu ilaç, hızlı etkisi ve geniş spektrumu sayesinde geçmişten günümüze bu tanımla gelmiştir.

GRİPİN kaşe nasıl yutulur?

Uygulama yolu ve metodu: GRİPİN'i almadan önce 1-2 sn suya daldırın, dilinizin üzerine koyun, bir bardak su ile yutun. Özel kullanım durumları: Hafif ve orta şiddette karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Gripin ilaç nedir?

GRİPİN, her kapsülünde 250 mg parasetamol ve 15 mg kafein içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki gösteren bir ilaçtır. GRİPİN'in, 4 ve 8 adet kapsül içeren iki farklı ambalajı mevcuttur.

Gripinin zararları nelerdir?

Bunlar: titreme, aşırı tepki verme, uykusuzluk, sinirlilik, endişe, baş ağrısı, kulak çınlaması, kalp atım bozukluğu, idrarda artış, mide-kalınbağırsak rahatsızlıkları ve hızlı solunumdur. Bu istenmeyen etkilerin görüldüğü kişiler GRİPİN veya kafein içerikli diğer ilaçların kullanımını durdurmalıdırlar.

Gripin tansiyonu yükseltir mi?

GRİP İLAÇLARI Adrenalin, damarların büzüşmesine neden olup damar içi basıncı artırarak tansiyon yüksekliğini ortaya çıkarıyor.

Grip ilaçları zararlı mı?

Uzmanlar, bilinçsizce alınan ve çabucak iyileşmek için günde 5-6 kez hatta daha fazla ilaç alan hastalara ilacın ölümcül yan etkilerine karşı uyarıyor. Grip ilaçlarının bilinçsizce ve gerektiğinden fazla kullanılmasının ciddi sağlık sorunlarına neden olabildiği bildirildi.