TOGG hangi şirket?

İçindekiler:

  1. TOGG hangi şirket?
  2. TOGG ortakları hangi şirketler?
  3. TOGG Hangi Bakanlığa Bağlı?
  4. Yerli arabada hangi firmalar var?
  5. Yerli otomobil pili nerede üretilecek?

TOGG hangi şirket?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda (TOGG) ortaklık yapısı değişti. TOGG ödenmiş sermayesini 150 milyon liradan 996.77 milyon TL'ye çıkarırken; Kök Ulaşım'ın katılmadığı sermaye artışı sonrası Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu Holding'in her birinin şirketteki payı yüzde 19'dan yüzde 23'e yükseldi.

TOGG ortakları hangi şirketler?

Bu kapsamda TOGG hissedarları Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu KAP'a yaptıkları açıklamalarda sermaye artırımına iştirak ettiklerini duyurdular. Üç hissedar da sermaye artırımı sonrasında KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2'lik kısmını da satın aldıklarını duyurdu.

TOGG Hangi Bakanlığa Bağlı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Yerli arabada hangi firmalar var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek beş şirketi “Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım” toplantısında açıkladı. Buna göre Türkiye'nin yerli otomobilini Turkcell, BMC, Kıraça Holding, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu üretecek.

Yerli otomobil pili nerede üretilecek?

Türkiye'nin yerli otomobilini üretecek olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), sosyal medyadan yaptığı duyuruda Çinli Li-lon batarya üreticisi Farasis ile sözleşme imzalandığını duyurdu. İmzalanan sözleşmeyle birlikte yerli otomobil TOGG'un pilinin Türkiye'de üretileceği açıklandı.