Indigo ne demek kelime anlamı?

İçindekiler:

  1. Indigo ne demek kelime anlamı?
  2. Indigo insanlar ne demek?
  3. Indigo hangi dilde?
  4. Indigolar ne zaman geldi?
  5. Indigo çoçuk nasıl anlaşılır?
  6. Indigo çözeltisinin adı nedir?
  7. İndigo çocuğa nasıl davranılmalı?
  8. Kristal ve indigo ne demek?
  9. Indigo gömlek ne demek?
  10. Indigo insan nasıl anlaşılır?
  11. Yeni nesil cocuklara ne deniyor?
  12. İndigo kristal çoçuklar ne demek?

Indigo ne demek kelime anlamı?

İndigo'nun kelime anlamı ise 'çivit mavisi'. Kendine özgü davranışları olan İndigo çocuklarla başa çıkmak, onlarda uyum ve dengeyi sağlamak için anne ve babaların hayata bakışlarını ve davranış biçimlerini değiştirmeleri gerekiyor.

Indigo insanlar ne demek?

Birçok yetişkinin henüz algılayamadığı bilince ve algıya sahip. Kastettiğimiz üstün zekalılık değil ama manevi olarak erişkin bir bilinç: Onlara İndigo Çocuklar deniyor. ... İndigo çocuklar Dünya gezegeninin gerçek evriminde öncüler olarak tanımlanıyor.

Indigo hangi dilde?

Fransızca ve İngilizce indigo "çivit bitkisi ve boyası ve rengi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İspanyolca indigo "Hint"e ait olan şey, çivit" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen indicus sözcüğünden evrilmiştir.

Indigolar ne zaman geldi?

INDIGOLAR (1950'li yılların sonlarından başlayarak – 1980 sonlarına kadar) 19'lı yıllarda tek tük doğmaya başlayan indigolar, 1970'lerin sonları itibarıyla yoğun şekilde geldiler.

Indigo çoçuk nasıl anlaşılır?

1- Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelirler ve öyle davranırlar. 2- Burada olmayı hak ettiklerini hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar. 3- Kendi değerlerini bilmek onlar için bir sorun değildir. 4- Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar.

Indigo çözeltisinin adı nedir?

Sülfürik asit ile işlenmesi, indigoyu indigo karmin (sülfonlanmış indigo) adı verilen mavi-yeşil bir türeve dönüştürür. 18. yüzyılın ortalarında kullanılabilir hale gelmiştir. Gıda, ilaç ve kozmetik için renklendirici olarak kullanılmaktadır.

İndigo çocuğa nasıl davranılmalı?

Bu çocuklara, yetişkin sorumlulukları vermeden, yetişkinlermiş ya da yaşıtlarınızmış gibi davranın. Onları büyüklük taslamadan ve küçümsemeden dinleyin, saygı gösterin. Eğer onları sevdiğinizi söyler, ama saygısızca davranırsanız, onlar size güvenmeyeceklerdir.

Kristal ve indigo ne demek?

İndigo çocuk ya da kristal çocuk, bir Yeni Çağ teorisine göre özel, sıra dışı ve bazen doğaüstü özelliklere veya yeteneklere sahip olduğuna inanılan çocuklardan her birinin adıdır. ... İndigo çocuk kavramı 1990'ların sonuna doğru bir dizi kitap ve yayınlarla sonraki on yılda bazı filmlerle popüler ilgi kazanmıştır.

Indigo gömlek ne demek?

Denim kumaşların en önemli özellikleri çözgü ipliklerinin indigo boyar madde ile boyanmış, atkı ipliklerinin ise boyanmamış olmasıdır. Bu teknik ile moda dünyasında kendini kanıtlamış ve özellikle erkek gömleklerinde fazlasıyla tercih edilmiştir. Denim halk arasında jeans ya da kot olarak da adlandırılır.

Indigo insan nasıl anlaşılır?

1- Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelirler ve öyle davranırlar. 2- Burada olmayı hak ettiklerini hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar. 3- Kendi değerlerini bilmek onlar için bir sorun değildir. 4- Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar.

Yeni nesil cocuklara ne deniyor?

İndigo çocuk, bir Yeni Çağ teorisine göre özel, sıra dışı ve bazen doğaüstü özelliklere veya yeteneklere sahip olduğuna inanılan çocuklar olarak tanımlanıyor. Bu teoriye dayanan düşünce Nancy Ann Tappe tarafından 1970'lerde ortaya çıkarılmış ve Jan Tober ile Lee Carroll tarafından daha da geliştirilmiştir.

İndigo kristal çoçuklar ne demek?

İndigo çocuk ya da kristal çocuk nedir, kendi yaşıtlarına ve yaşına göre özel yetenekleri olan çocuklara verilen isimdir. ... Bu çocuklarda alışılmışın dışında farklı, üstün denebilecek özelliklerin olduğunu görülebilmektedir ancak bunu görebilmek için belirli testler yapılması şarttır.