Ayak kasılması neden olur?

İçindekiler:

  1. Ayak kasılması neden olur?
  2. Ayak kasılmasına ne iyi gelir?
  3. Bacak kasılması ne yapılmalı?
  4. Gece bacakta kasılma neden olur?
  5. Kramp girmemesi için ne yapmak lazım?
  6. Vücuttaki kasılmalar için hangi doktora gidilir?

Ayak kasılması neden olur?

Kas krampları, genellikle sodyum, kalsiyum, magnezyum ve potasyum eksikliği nedeniyle yaşanıyor. Bu minerallerin hepsi sinirler arası iletimin sağlanması için çok önemli rol oynuyorlar. Ayrıca uzun süre hareketsiz kalmak (oturmak, uzanmak , uyumak) kramplara neden olabilir.

Ayak kasılmasına ne iyi gelir?

- Kramp giren bölgeye sıcak su torbası uygulaması kasları gevşetmek için faydalı olacaktır. - Buz tedavisi yahut kızarıncaya kadar ovma hareketi yapılabilir. Geceleri bacakta aniden oluşan krampların söz konusu olması durumunda bir çay kaşığı elma sirkesi ile iki çay kaşığı balı suda karıştırıp içilmesi faydalıdır.

Bacak kasılması ne yapılmalı?

Kasılmanın yoğunlaştığı bölgeye sıcak kompres yapmak, basınç uygulamak, kası açmak için esneme hareketi yapmak kasılmaya iyi gelebilir. Bacak kasılmaları geçicidir ancak kasılmalar vücudun diğer bölgelerinde de yaşanıyorsa veya çok sık tekrarlanıyorsa bir doktora görünmeniz gerekebilir.

Gece bacakta kasılma neden olur?

Krampların en çok bacak arka bölümündeki kaslarda oluştuğunu belirten İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Yetersiz sıvı alımı, kalsiyum veya magnezyum eksikliği, gebelik ve alınan bazı ilaçlar geceleri uykudan uyandıran kramplara neden olabiliyor.

Kramp girmemesi için ne yapmak lazım?

İmkanınız varsa sıcak bir duş ya da bu şoku uygulamak da tercih edilebilir. Eğer tüm gün oturarak çalışıyorsanız ya da egzersiz yapacağınız zaman kasları yeterli ölçüde esnetmiyorsanız kramp kaçınılmaz olabilir. Günde en az 6-8 bardak su tüketimi kan akışını ve kasların gevşemesini sağlayabilir.

Vücuttaki kasılmalar için hangi doktora gidilir?

Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.