Hamilelikte diş ağrısına karanfil nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte diş ağrısına karanfil nasıl uygulanır?
  2. Diş ağrısı için karanfil nasıl kullanılır?
  3. Karanfil yağı diş ağrısında nasıl kullanılmalı?
  4. Diş dolgusu hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?

Hamilelikte diş ağrısına karanfil nasıl uygulanır?

Hamilelikte diş ağrısına karanfil yardımıyla çözüm üretilebilir. Karanfili çiğnemek ya da karanfil yağını diş eti üzerine sürmek, karanfilin antiseptik özelliği sayesinde bakteriyel enfeksiyonlara karşı korunma sağlayarak ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

Diş ağrısı için karanfil nasıl kullanılır?

Karanfil, "eugenol" denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.

Karanfil yağı diş ağrısında nasıl kullanılmalı?

Küçük bir pamuğa karanfil yağı dökerek, çürük dişinizin üzerine koyarsanız, diş ağrınız hafifleyecektir. Karanfil yağını uygularken çevre yumuşak dokulara zarar verebileceğinden, sadece diş üzerine uyguladığınızdan emin olmanız gerekir. Dişinizde bir ağrı hissettiğiniz zaman, en doğrusu diş hekiminizi ziyaret etmektir.

Diş dolgusu hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?

Hamileliğin ilk üç ayında büyük çaplı tedavilerden kaçınılmalı, tedaviler 2. üç aylık süreç içinde gerçekleştirilmesi için ertelenmelidir. Hamilelikte diş çekimi, diş dolgusu ve kanal tedavisi yapılabilir.