Diyanet hac kurası ne zaman çekilecek?

İçindekiler:

  1. Diyanet hac kurası ne zaman çekilecek?
  2. Hac kura sonuçlarına nasıl bakılır?
  3. Hac kuraları çekildi mi?
  4. Hac kurası ne demek?
  5. Kurasız hacca gidilir mi?

Diyanet hac kurası ne zaman çekilecek?

2020 yılı hac kurası, Perşembe günü saat 00'da Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda Kamu oyuna açık ve Noter huzurunda çekilecektir. Kura sonuçları aynı gün saat: 21:00'den itibaren doğrudan e-devlet sistemi üzerinden Ayrıca SMS yoluyla da grup başlarına bildirilecektir.

Hac kura sonuçlarına nasıl bakılır?

Hac kuraları 2020 sorgulama Hacı adayları "https://www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-baskanligi" linki üzerinden hac kurası 2020 sonuçlarını sorgulayabilecek. Ayrıca hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletilecek. Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acentelere yapılacak.

Hac kuraları çekildi mi?

Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 2 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, kura çekiminin ardından sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.

Hac kurası ne demek?

Diyanet İşleri Başkanlığınca, hac ibadetini yerine getirmek üzere başvuranların sayısının her yıl artması ve kontenjan sınırı nedeniyle 10 sene önce başlatılan katsayılı kura sistemi, hacı adaylarının adil şekilde belirlenmesine imkan sağlıyor. ... Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acentelere yapılacak.

Kurasız hacca gidilir mi?

Kurasız hac diye bir şey yoktur. , Suudi Arabistan makamlarının bize verdiği resmi bir kotadır. Bunun dışında hacca gidişler illegal hacca gidişlerdir. Bunlar işçi vizesi, ticari vize olarak gidip bazen Cidde ve Medine havalimanlarından dönüşleri oluyor.