Adet gerginliği için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Adet gerginliği için ne yapılır?
  2. Regl gerginliği neden olur?
  3. PMS dönemi nedir belirtileri?
  4. Adet olmaya yakın ateş basar mı?

Adet gerginliği için ne yapılır?

Düzenli yapılan yürüyüş ya da egzersizlerin, bu sorunun etkilerini azalttığı belirlenmiştir. Spor ya da egzersiz sonrası vücuttaki endorfin seviyesinin artması, rahatlamaya ve gevşemeye neden olacaktır. 3. Günlük ortalama 8 saat uyumak adet öncesi gerginlik sendromunun olumsuz etkilerini azaltmaktadır.

Regl gerginliği neden olur?

Aylık adet dönemlerinin ikinci yarısında, yani yaklaşmakta olan adet kanamasına yakın haftalarda, hormonlarda önemli dalgalanmalar olur. Yumurtalık hormonları beyin ile sürekli iletişim halindedir. Gerginlik, kendini mutsuz hissetme, duygusal davranış değişiklikleri ve bazen geçici depresyon halleri bundandır.

PMS dönemi nedir belirtileri?

Premenstrüel sendrom; adetten hemen önceki dönemde kadınların memelerinde şişlik oluşması, karında gaz şikayeti, halsiz kalınması durumu, kilo alımı, enerji azlığı, baş ağrısı, depresif ruh hali, gerginlik ve huzursuzluk gibi belirtilerle kendini gösteren ve yaşam kalitesini etkileyen bir durumdur.

Adet olmaya yakın ateş basar mı?

Çoğu zaman adet kanamaları hemen kesilmez, östrojen ve progesteron hormonlarının üretimindeki düzensizlikler nedeniyle sık veya uzun aralıklarla az yada çok kanamaların olması gibi düzensizlikler, ateş basmaları, uykusuzluk gibi belirtiler olur ki bu döneme perimanpozal dönem- menopoza geçiş dönemi denir.