ÖSYM hangi puanla tercih yapılacak?

İçindekiler:

  1. ÖSYM hangi puanla tercih yapılacak?
  2. Ek yerleştirme hangi puana göre yapılır?
  3. Ek tercih sıralaması nasıl yapılır?
  4. Ek tercih En Küçük Puan Nedir?
  5. YKS den kaç puan aldığımı nasıl öğrenirim?

ÖSYM hangi puanla tercih yapılacak?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT'de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Ek yerleştirme hangi puana göre yapılır?

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”

Ek tercih sıralaması nasıl yapılır?

-Ek yerleştirmelerde tercih yapabilmek için 1. Yerleştirmede de tercih yapmış fakat yerleştirilememiş olmak gerekir. -ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu çok iyi incelemelisin. -En çok istediğin bölüme 1. sırada yer vermelisin; diğerlerini de aynı mantığa göre sıralayabilirsin.

Ek tercih En Küçük Puan Nedir?

Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.” İfadelerini kullandı.

YKS den kaç puan aldığımı nasıl öğrenirim?

TYT, AYT, YDT sınavlarına katılım sağlayan adaylar, 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü itibarıyla üniversiteye giriş sınavı YKS puanlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak öğrenebilir.