Çocuğun gözleri neden şişer?

İçindekiler:

  1. Çocuğun gözleri neden şişer?
  2. 2 yaşındaki çocuğun gözü neden şişer?
  3. Göz sulanması tedavisi nedir?
  4. Bebeklerin yüzü gözü neden şişer?

Çocuğun gözleri neden şişer?

Göz kapağı şişmesi en sık alerjiye bağlı gelişir. Hem göz kapağının kendisinden kaynaklı lokal alerjilerde hem de sistemik alerjik reaksiyonda(anaflaksi) göz kapağı şişmesi görülür. Alerji nedenli göz kapağı şişliklerinde genellikle ağrı görülmezken, gözde kaşıntı hemen her zaman eşlik eder.

2 yaşındaki çocuğun gözü neden şişer?

Tüylü oyuncakların gözle temas etmesi bebeklerde gözlerin şişmesine neden olan bir durumdur. Ayrıca bebekleri sigara dumanın olduğu ortamlarda tutmak, bebeğin yaşadığı ya da uyuduğu yerlerin kirli ve tozlu olması bebeklerin gözlerinin şişmesine neden olmaktadır. Ebeveynlerin bu duruma dikkat etmesi gerekmektedir.

Göz sulanması tedavisi nedir?

Bunun haricinde önerilen ilaçların kullanımına ek olarak kişilerin günde birkaç kez göze ıslak havlu veya pamuk yardımıyla sıcak kompres uygulaması tıkanmış gözyaşı kanallarının açılmasına yardımcı olur. Alerjinin söz konusu olduğu durumlarda antihistaminik içerikli ilaç ve göz damlaları önerilebilir.

Bebeklerin yüzü gözü neden şişer?

Neden bebeğimin gözlerinde veya dudaklarında şişlik var? Şişliğin en yaygın nedeni inek sütü proteini alerjisi (İSPA) gibi besin alerjileri olabilir. Böcek sokması, ilaçlar veya lateks (örneğin; eldiven) gibi diğer alerjenler de bebeğinizde göz ve dudaklarda şişmeye yol açabilir.