Matematik okuyan ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Matematik okuyan ne oluyor?
  2. Matematik bölümü mezunları hangi kamu kurumlarında çalışabilir?
  3. Matematik bölümü mezunu öğretmen olabilir mı?
  4. LGS matematik Bölümü kaç puan?

Matematik okuyan ne oluyor?

Matematik bölümü mezunları, bankalarda, teknik bürolarda, finans kuruluşlarında ve kamu kurumlarında iş bulma imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda gerekli formasyonu edindiklerinde Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda ya da dershanelerde matematik öğretmeni olabilirler.

Matematik bölümü mezunları hangi kamu kurumlarında çalışabilir?

BDDK, Hazine Müsteşarlığı ve çeşitli bankalar matematik bölümü mezunlarının çalıştıkları kurımlar arasında yer almaktadır. Matematik Bölüm mezunları ek olarak, çeşitli kamu kurumlarında (Hazine Müsteşarlığı, Devlet Su İşleri, Devlet İstatistik Enstitüsü, Devlet Demir Yolları vb.) çalışabilirler.

Matematik bölümü mezunu öğretmen olabilir mı?

Matematik öğretmeni olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimleri kapsamında matematik öğretmenliği bölümü bitirmek gerekir. Aynı zamanda bilgisayar, matematik mühendisliği ve matematik bölümlerinden de mezun olarak, pedagojik formasyon almak suretiyle matematik öğretmeni olmak mümkün.

LGS matematik Bölümü kaç puan?

MEB'in yayınlamış olduğu kılavuzda yer alan katsayılar; LGS Türkçe 4 puan, Fen Bilimleri 4 puan, Matematik 4 puan, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1 Puan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Puan ve Yabancı Dil 1 Puan şeklinde belirlenmiştir.