Sigorta eksperinin yaptığı hasar tespiti faaliyetinde temel görevi nedir?

İçindekiler:

  1. Sigorta eksperinin yaptığı hasar tespiti faaliyetinde temel görevi nedir?
  2. Gayrimenkul değerleme uzmanı ne kadar maaş alıyor?
  3. Banka eksperi kimdir?
  4. Banka konut eksperi nasıl olunur?
  5. Hasar departmanı ne iş yapar?
  6. Koasürans oranı ne demek?

Sigorta eksperinin yaptığı hasar tespiti faaliyetinde temel görevi nedir?

Segem - Sigorta Eksperleri Yönetmeliği. MADDE 15 – (1) Eksperlerin asıl görevleri, sigorta edilen risklerin gerçekleşmesi sonucu ortaya çıkan kayıp veya hasarın neden ve niteliği ile miktarını bizzat inceleyip belirlemektir.

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı3.9305.560
Gayrimenkul Değerleme Uzman Yardımcısı2.8203.430

Banka eksperi kimdir?

Banka sizin başvurunuzu gerçekleştirmek için, satın almak istediğiniz gayrimenkulü incelemek üzere bir eksper görevlendiriyor. Eksper, bankaya sunmak üzere gayrimenkulün açık adresini, kaç yaşında olduğunu, imar durumunu, ulaşım durumunu, fiziki ve alt yapı özelliklerini içeren bir rapor hazırlıyor.

Banka konut eksperi nasıl olunur?

Gayrimenkul eksperi olmak için SPK'nın verdiği Gayrimenkul Değerleme Uzmanı eğitimine katılarak lisans almanız ve Makine/Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Harita Mühendisi (Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği) ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümü gibi bölümlerden mezun olmanız gerekir.

Hasar departmanı ne iş yapar?

Hasar uzmanı, araç hasar seviyesi ile muhtemel onarım maliyetini belirlemek ve sigorta kapsamı konusunda müşteriye uzman bilgisi sunmakla sorumludur. Oto fiziki hasarları ile ilgili iddiaları zamanında ve etkin bir şekilde araştırır, müzakere eder ve karara bağlar.

Koasürans oranı ne demek?

Riskin sigorta şirketi ile sigortalı arasında bölüşülmesi ; Koasürans, bu anlamda daha çok ABD'de kullanılmaktadır. ... En düşük koasrüans oranı sigorta bedelinin % 8'i sigortacı , % 20 si sigortalı üzerinde kalmak ve sigorta bedeli nispetinde % 2 muafiyet tenzil edilmesidir.