Pakistan hangi ülkenin sömürgesi?

İçindekiler:

  1. Pakistan hangi ülkenin sömürgesi?
  2. Pakistan hangi ülkeye baglı?
  3. Pakistan'ın eski ismi nedir?
  4. Pakistan nerede yer alıyor?
  5. Pakistan halkı Müslüman mı?
  6. Pakistan nasıl oluştu?

Pakistan hangi ülkenin sömürgesi?

Pakistan, dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip bir Asya devletidir. Ülke, Asya'da önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Bu coğrafi konum nedeniyle 1947'ye kadar İngiliz sömürgesi altında kalmıştır. 1947'de bağımsızlığını kazanarak Pakistan İslam Cumhuriyeti adını aldı.

Pakistan hangi ülkeye baglı?

Pakistan Hakkında Genel Bilgiler
Bulunduğu Kıta:Güney Asya
Ülke Kodu:PK
Resmi Dili:Urduca ve İngilizce
Yüz Ölçümü:881.913 km²
GMT ile arasındaki fark:GMT+5
4 satır daha

Pakistan'ın eski ismi nedir?

1971'e kadar Pakistan bugünkü Pakistan (Batı Pakistan) ve Bangladeş (Doğu Pakistan) topraklarından oluşmaktaydı. Hindistan ve Birleşik Krallık'ın de etkisiyle 1971 yılındaki iç savaştan sonra Doğu Pakistan Bangladeş adında bağımsızlığını ilan etti.

Pakistan nerede yer alıyor?

Pakistan'ın kuzeydoğusunda Çin, kuzeybatı ve batısında Afganistan, doğusunda Hindistan ve güneybatısında İran yer almaktadır. Ülkenin yüz ölçümü 796.095 kilometrekaredir. En yüksek noktası, 8.611 metre ile dünyanın ikinci en yüksek zirvesi olan Himalayalar'daki K-2 Godwin Austen Zirvesi'dir.

Pakistan halkı Müslüman mı?

Pakistan'da devlet dini olan İslam, Pakistan halkının yaklaşık %96'sının inancıdır. ... Neredeyse tüm Pakistanlı Sünni Müslümanlar Hanefilik mezhebine bağlıdır.

Pakistan nasıl oluştu?

İngiliz yönetimindeki Hindistan'ın parçalanmasıyla Pakistan 14 Ağustos 1947 tarihinde kuruldu. ... Hindistan Kongre Partisi'ni (Indian National Congress) bir Hindu partisi saydıkları için 1906'da Hindistan Müslümanları Birliği'ni (All India Muslim League) kurdular.