Omuz kas tutulmasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Omuz kas tutulmasına ne iyi gelir?
  2. Omuz tutulması nedir?
  3. Omuzdaki iltihap nasıl geçer?
  4. Omuz sıkışması nasıl tedavi edilir?

Omuz kas tutulmasına ne iyi gelir?

Omuz ağrısını geçirebilmek için evde yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır.

Omuz tutulması nedir?

Omuz tutulması en sık karşılaşılan ağrı çeşitleri arasında yer almaktadır. Omuz bölgesinde humerus kemiği yer almaktadır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak bu kemiği oynatamayacak hale gelebilirsiniz. Omuz tutulması omzu istenilen şekilde hareket ettirilememesi durumunda ortaya çıkan bir durumdur.

Omuzdaki iltihap nasıl geçer?

Bu gibi anlarda buz ile masaj yapmak iyi gelecektir. Buz kutusunu bir havluya sarıp omuz bölgesinde dairesel hareketler çizerek ağrı hissedilen bölgeye uygulayın. Buzun serinletici etkisi ile iltihaplar temizlenmeye başlayabilir. Uzun süredir devam eden omuz ağrıları için buz masajı etkili sonuç verecektir.

Omuz sıkışması nasıl tedavi edilir?

NASIL tedavi edilir? Eğer omuz sıkışmasının altında yırtık, kireçlenme gibi bir sorun yoksa fizik tedaviyle adale gruplarını kuvvetlendirerek, o bölgenin ödemini geçirerek veya bursa içine kortizon iğnesi yaparak sorun giderilir. Özellikle kortizon enjeksiyonları çok faydalıdır.