Karamel evde nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Karamel evde nasil yapilir?
  2. Kolay karamel sos nasıl yapılır?
  3. Toz şekerden karamel nasıl yapılır?
  4. Karamelin yandığını nasıl anlarız?

Karamel evde nasil yapilir?

İlk olarak orta boy geniş ve hafifçe derin bir tencere içine 1 buçuk çay bardağı toz şeker koyun. Ocağın orta gözünde kısık ateş üzerinde şeker tamamen kahve rengi ve sıvı hale gelene kadar bekletin. Yani şeker tamamen eriyecek. Daha sonra tamamen sıvılaşan şekerin üzerine yarım su bardağı su dökün.

Kolay karamel sos nasıl yapılır?

Küçük ve biraz derin bir tencere sudan geçirilirp ıslatıyoruz. Üzerine şeker ilave edilir kısık ateşte arada tahta bir kaşıkla karıştırarak şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar hafif kahverengi gibi olunca üzerine yağ ilave edilir. 1- 2 dakika karıştırılır. Süt eklenir karıştırmaya devam edilerek 1-2 daha pişirilir.

Toz şekerden karamel nasıl yapılır?

Çelik bir tencereye toz şeker ilave edilir ve tahta kaşıkla şeker koyulaşıncaya kadar orta ateşte veya duruma göre kısık ateşte karıştırılır. Şekerde topaklanmalar olacaktır. Şekerin rengi koyu kahverengi bir kıvam aldığında ve şekerin eridiğini gördüğünüzde suyu kenardan yavaş yavaş ilave edin.

Karamelin yandığını nasıl anlarız?

Kabın kenarlarındaki şekerler sarı renk alırlar. 145 dereceye kadar iyice sertleşir, 150 dereceden sonra tekrar yavaşca sıvılaşır, yanık şeker kokusu vermeye başlar ve rengi önce sarı, sonra açık kahverengi olur.