Sadır ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Sadır ne demek TDK?
  2. Iktiza nedir ne demek?
  3. Iktiza ne demek Osmanlıca?
  4. Kümülatif ne demek örnek?
  5. Kümülatif düşünce nedir?
  6. Felsefede egzistansiyalizm ne demek?
  7. Egzistansiyalizm kelime anlamı nedir?

Sadır ne demek TDK?

"Çıkan, görünen."

Iktiza nedir ne demek?

İktiza gerek, gerekli olma, gereklilik, gerekme vb. demektir. İktiza etmek: Gerekmek. Şu alem, görünen ve görünmeyen bütün tabakat ve enva'ıyla “Lâ İlahe İllâ Hu” diye tevhidi ilan ediyor. Çünkü aralarındaki ilişki böyle iktiza ediyor.

Iktiza ne demek Osmanlıca?

iktiza / iktizâ / اقتضا / اِقْتِضَا Lâzım gelme, gerekme. Lâzım, ihtiyaç. Gerek. İşe yarama.

Kümülatif ne demek örnek?

Tanımı itibariyle kümülatif kelimesinin anlamı 'Birikerek artması, diğer bir deyişle verilerin birikmesi suretiyle üst üste toplanması' biçiminde tabir edilmektedir. Örneğin her ay belli bir kazanç sağlamış firma için, bu ayların tüm kazançları bir araya getirildiğinde kümülatif cümlesi ortaya çıkar.

Kümülatif düşünce nedir?

Felsefe, düşünceler üzerine düşündüğü için kümülatif bir ilerleme sergiler. Yani yeni bir düşünce, kendinden bir önceki düşünce ile birleşir ve birbirinden bağımsız düşünülemez hale gelir. Fransızca kökenli olan kümülatif sözcüğü, birikimli yığılma ifadesinin eş anlamlısıdır. Felsefede refleksif olma nedir.

Felsefede egzistansiyalizm ne demek?

İkinci dünya savaşı sırasında tüm dünyaya yayılan egzistansiyalizm, insanın kendi değerlerini oluşturabileceği ve geleceğini kendisinin kurabileceğini savunan varoluşçuluk anlamına gelen bir felsefe akımıdır.

Egzistansiyalizm kelime anlamı nedir?

Egzistansiyalizm kelimesi Türkçe'de "varoluşçuluk, varoluşçu felsefe veya yaşam tarzı" anlamına gelir. Fransızca existentialisme "varoluşçuluk, varoluşçu felsefe veya yaşam tarzı" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca existence "varoluş, mevcudiyet" sözcüğünden +ism sonekiyle türetilmiştir.