Smart casual tarzı nedir?

İçindekiler:

  1. Smart casual tarzı nedir?
  2. Erkek Regular gömlek ne demek?
  3. Slim kesim ne demek?
  4. Klasik fit gömlek ne demek?
  5. Klasik gömlek ne demek?
  6. Taılored fit ne demek?
  7. Rahat kesim ne demek?
  8. Balenli yaka ne demek?
  9. Oduncu gömleği adı nereden gelir?
  10. Italyan yaka gömlek ne demek?
  11. Hakim yaka gömlek ne demek?
  12. Ata yaka ne demek?
  13. Hakim yaka gömlek altına ne giyilir?
  14. Yeşil gömlek altına hangi renk pantolon giyilir bayan?
  15. Açık yeşil gömlek altına hangi renk pantolon giyilir?
  16. Beyaz tişörtün altına ne renk sütyen?
  17. Beyaz şifon bluzun içine ne giyilir?
  18. Siyah tişörtün altına hangi renk pantolon gider?
  19. Siyah tişörtle hangi renk pantolon?

Smart casual tarzı nedir?

Smart casual, kıyafetin teknolojiyle uyumlanması, casual ise şık ve rahat giyinmek demek. Smart casual içerisinde moda anlayışınızı da katabileceğiniz bir olgu. Takılar, kumaş pantolon ve ipek gömlekler, bununla uyan yemek ya da kravatlar, uyumlu deri aksesuarlar, elbise, ayakkabı hatta botlar bunun bir karşılığı.

Erkek Regular gömlek ne demek?

Normal kesim gömlek olarak da adlandırılan regular fit gömlekler, klasik gömleklere göre daha az potluk bırakır. Ancak garanti bir gömlek kesimidir. Sizi asla zorda bırakmaz. Kilo alıp verme konusunda sürekli bir değişkenlik yaşıyorsanız regular fit modelleri tercih edebilirsiniz.

Slim kesim ne demek?

Slim Fit Ne Demek? Slim Fit "dar kesim" anlamına gelmektedir. Giyildiğinde vücudunuza oturan üst bedenlerde bel ve kol kısmı, pantolonlarda kalça ve baldır kısmını saran kıyafetler slim fit kıyafetlerdir.

Klasik fit gömlek ne demek?

Tchibo ''Classic Fit'' düz bir gövde ve klasik bir genişliktedir. Bu kesim gömlek zayıf veya yapılı, her bedene uygundur. Rahat kesiminden dolayı kullanım konforu sağlar.

Klasik gömlek ne demek?

Klasik gömlek hangisi? Yakası kravatla kullanmaya müsait (tercihan balenli), kumaşı genellikle pamuklu, renkleri düz veya beyaz üzerine çizgili, kareli veya kendinden desenli kumaşlardan üretilenlere klasik gömlek adı veriliyor.

Taılored fit ne demek?

Şişmanlığı kabul etmeyenler için 4 dropun adını 'üstüne uygun' (tailor fit) olarak değiştiren Aydınlı satışları arttırdı ... Biz de 4 drop elbisenin ismini 'tailor fit' (terzi kalıbı, üstüne tam uygun) koyduk.

Rahat kesim ne demek?

Rahat Kesim Konforlu Kullanım Sunar Regular fit kıyafetlerde belirli bir ölçüde bolluk bırakılarak kesilir. Giysilerinizin vücudunuzda rahat bir şekilde hareket etmenizi sağlar. Hal böyle olunca ve kilo konusunda sürekli değişiklik gösteriyorsanız sizi yarı yolda bırakmayan ideal bir seçim olacaktır.

Balenli yaka ne demek?

Balen gömlek yakasının daha sert ve dik durmasını sağlar. Balen takılı olduğunda gömleğinizi krvatlarınızda daha rahat kullanabilirsiniz. Baleni çıkardığınızda ise gömleğinizi kravat kullanmadan daha günlük kombinlerinizde de kullanabilirsiniz.

Oduncu gömleği adı nereden gelir?

Ozlemercann. Büyük kareli ve koyu renkte gomleklerdir. Rahatlığından dolayı ve oduncularin çoğunun bunları giymesinden kaynaklı oduncu gömleği adını almıştır.

Italyan yaka gömlek ne demek?

Uçları sivri bir klasik gömleğin iki yaka açıklığının daha geniş olması durumudur İtalyan yaka. En çok kullanılan 2. gömlek türüdür. Bu tip yaka özellikle İngiliz Kraliyet ailesi ve Hollywood filmlerinde kullanılmaya başlandıktan sonra yaygınlaştı.

Hakim yaka gömlek ne demek?

Yakasız ya da sıfır yaka adıyla da anılan hakim yaka gömlek modelleri, dik bir şekilde katlanmadan duruş sergiler. Bu tarz parçalarda kravat, papyon takılmaz.

Ata yaka ne demek?

Ata yaka smokin gömlek çeşitleri olarak da biliniyor. Ürünler frak ve smokinler ile bir arada kullanılıyor. Bu durumun bir sonucu olarak da genellikle önemli davetlerin olmazsa olmazları arasına yerleşiyor.

Hakim yaka gömlek altına ne giyilir?

Hakim yaka gömlek modelleri gardrobunuzun olmazsa olmazları arasında olacaklar. İster sahilde şortlar ile, isterseniz de gündelik şehir hayatınızda kot pantolonlar, kumaş pantolonlar ve keten pantolonlar ile rahatlıkla giyebilirsiniz.

Yeşil gömlek altına hangi renk pantolon giyilir bayan?

Yeşil renk bir gömlek, örneğin kırmızı, bordo, mürdüm (bordonun biraz açık tonu) açık mavi ve kahverengi bir pantolonla gitmez. ❎ KESİNLİKLE GİTMEZ: Yeşil renkli bir gömleği kesinlikle turkuaz renkli bir pantolonla giymeyin.

Açık yeşil gömlek altına hangi renk pantolon giyilir?

Yeşil gömlek altına hangi renk pantolon giyilir? sorusuna yanıt arayalım. Pantolon kombinleme aşamasında yeşil gömlek mavi pantolon, koyu jean pantolon, kahve tonların da pantolon ve bordo pantolon renkleri kombinler de uyumu yakalamakta yardımcı renkler olacaktır.

Beyaz tişörtün altına ne renk sütyen?

Beyaz tişörtün altına asla siyah sütyen giymeyin; ten rengi veya beyaz modelleri tercih edin.

Beyaz şifon bluzun içine ne giyilir?

* Şifon gömlekler iç gösterdiği için günlük kullanımda gerekirse gömleğin içine aynı renk askılı bir bluz veya straplez giyilebilir. * Şifon gömlek altına giyilen pantolon ya da etek dar kesim olursa vücuda daha iyi oturur ve daha zarif bir görünüm elde edilir.

Siyah tişörtün altına hangi renk pantolon gider?

Alternatif olarak siyah tişört altına giyebileceğiniz diğer renkler; ekru, yeşil, haki yeşili, mint yeşili, sarı ve turuncu renk pantolonlar veya diğer alt giysiler.

Siyah tişörtle hangi renk pantolon?

Kot Pantolon ve Siyah T-shirt Çünkü siyah bir T-shirt açık mavi, koyu mavi, indigo, eskitilmiş görünümlü kot renkleri de dahil olmak üzere hemen her türlü kot pantolonla kombin yapılabilir.