Orkidenin tohumu var mı?

İçindekiler:

  1. Orkidenin tohumu var mı?
  2. Orkide doğada nasıl yetişir?
  3. Kaktüs tohumu var mı?
  4. Orkide Türkiyede yetişir mi?

Orkidenin tohumu var mı?

Orkide tohumları 3 ya da 6 yapraklı bir kutunun içinde bulundurulur ve olgunlaştırılır. 4 milyona yakın bulunur, boyları ise 0,3 ila 3,3 arasında değişiklik gösterir. Bu kutu kuruduktan sonra içlerinden olgunlaşmış olan tohumlar kullanılabilir.

Orkide doğada nasıl yetişir?

Vahşi doğada bir orkide, tek bir tohum kabuğundan binlerce tohum üretecektir. Tohumlar o kadar hafif ki, bir esinti taşıyorlar ve her yere dağılmışlar; yapraklarda, dallarda, gövdede, yosunlarda ve tabii ki yerde.

Kaktüs tohumu var mı?

Kaktüs tohumları çeşitlerine göre farklı olabilmektedir. Ancak hangi kaktüsü yetiştireceğinize karar veremiyorsanız o zaman karışım şeklinde tohum alabilirsiniz. Bunun yanında en çok tercih edilen kaktüs tohumları mammillaria, rebution, ekinokakt olarak karşımıza çıkmaktadır.

Orkide Türkiyede yetişir mi?

Bunun yanı sıra bazı orkide türleri ülkemizde Anadolu bölgesi içerisinde yetişmektedir. Fakat her tür ülkemizde yetişmez. Uygun iklim ve gerekli standartların bulunduğu durumlarda bazı orkide türleri yetişmektedir. Orkide için bir diğer uygun bölge ise Bolu'nun Abant dağlarının olduğu kısım olarak bilinmektedir.