Diyette sahurda meyve yenir mi?

İçindekiler:

  1. Diyette sahurda meyve yenir mi?
  2. Diyette sahurda muz yenir mi?
  3. Iftarda meyve yenir mi?
  4. Ramazan'da nasıl kilo veririm?

Diyette sahurda meyve yenir mi?

İftardan iki-üç saat sonra tüketilecek bir-iki porsiyon meyve (bir orta boy elma veya bir avuç kiraz veya bir ince dilim karpuz) günlük ihtiyacımız olan vitamin ve posa ihtiyacını karşılamış olur. Oruç tutarken de üç-dört porsiyon meyve tüketmek mümkün. Önemli olan bu miktarın üstüne çıkmamak veya altına inmemektir.

Diyette sahurda muz yenir mi?

Sahurda karpuz veya muz yenir mi? Evet yenilebilir. Çünkü sahurda meyve tüketimi insülin seviyesini rutin seyrinde götürecektir. Yani içerdiği lifler sayesinde kan şekerinde ani düşme veya yükselmelerin önüne geçecektir.

Iftarda meyve yenir mi?

Ara öğünlerde meyve ve fındık tercih edin Porsiyonlar küçültülerek yapılan iftardan 1,5 saat sonra ara öğünler tüketilmelidir. Meyveler ile birlikte fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar tüketilmelidir.

Ramazan'da nasıl kilo veririm?

Etli veya etsiz, fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği, ev yapımı Yoğurt ya da cacık ve meyve veya tatlı olarak sütlü tatlılar olabilir. Protein içeriği fazla olan gıdalar hem iftarda hem sahurda tercih edilmelidir. Çünkü midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirirler.