YGS Türkiye Birincisi Hangi okul?

İçindekiler:

  1. YGS Türkiye Birincisi Hangi okul?
  2. 2020 YKS birincileri hangi illerden?
  3. YKS Kim?
  4. ÖSYM birincisi kim 2020?
  5. 2021 YKS en yüksek puan kaç?
  6. 2019 YKS Birincisi nereye yerleşti?

YGS Türkiye Birincisi Hangi okul?

Hem TYT'de hem de AYT sayısalda Türkiye birincisi olan, Adana Kozan Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Çakıcılı, "Çalışmamın haddi hesabı yok. Bilgisayar mühendisliği istiyorum" dedi. Babası Mustafa Çakıcılı da Kozan'da öğretmen olan Ali Eren Çakıcılı, YKS sonuçlarını tatilde öğrendi.

2020 YKS birincileri hangi illerden?

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda birincilik Adana, eşit ağırlıkta birincilik Konya, sözelde birincilik yine Adana illerinden oldu. Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca: Balıkesir, Arapça: Konya, Fransızca: İstanbul, İngilizce: İstanbul, Rusça: Bursa illerinden belirlendi.

YKS Kim?

2020 YKS'de sayısal puan türünde Türkiye birincisi olan Özge Dilay Örüm ve sözel puanı türünde Türkiye birincisi olan Muhammed Rodi Düger İstanbul Medipol Üniversitesi tercihinde bulundu.

ÖSYM birincisi kim 2020?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincilerinden biri Gürkan İnal oldu. İnal, “Üniversite sınavında bir derece bekliyordum ama bu kadarını beklemiyorum, açıkçası gördüğümde çok şaşırdım" diye konuştu. 2020 üniversite sınavı Türkiye birincisi Gürkan İnal oldu.

2021 YKS en yüksek puan kaç?

Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor. geçebilmek için adayların 2021 TYT'de 150 ve üstü puan alması gerekiyor. ÖSYM her adaya 99,345 puan vermektedir. Bu puana ek 50,565 puan alan barajı geçmektedir.

2019 YKS Birincisi nereye yerleşti?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısal puan türünde Türkiye birincisi olan Mehmet Berke İşler'in aralarında olduğu sınavı ilk 77'de tamamlayan 10 öğrenci, İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesine (UTF) yerleşti. İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.